Ook contant geld uit bussen Goeree-Overflakkee

euromunten goede versie

OUDDORP -  Ook in alle bussen van Connexxion in Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee die uitgerust zijn met de Ticketbox verdwijnt per 10 december het conytante geld. Via dit nieuwe kassasysteem kunnen reizigers zonder OV-chipkaart een vervoerbewijs kopen met hun bankpas of creditcard, zowel met pincode als contactloos. Nog tot eind 2017 kunnen reizigers met contant geld betalen. Vanaf 1 januari 2018 is dit niet meer mogelijk, vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.

 
Connexxion is de eerste vervoerder in Zuid-Holland die volledig overgaat op cashless. Met de Ticketbox en pinapparatuur in de bus, hebben reizigers volgens Connexxion voldoende mogelijkheden om met de bus te reizen. Reizigers hebben namelijk nog steeds de mogelijkheid om buiten de bus met contant geld een vervoerbewijs (OV-chipkaart) te kopen.
Ander uiterlijk kaartje
De vertrouwde kaartjes in de bus blijven in voorwaarden hetzelfde met de ingebruikname van de Ticketbox. Wel verandert het uiterlijk van de kaartjes. Als men bij de buschauffeur heeft betaald voor een kaartje, wordt het vervoerbewijs in de vorm van een bonnetje uitgeprint met daarop de datum, tijd en de prijs van de rit. Dit is het geldige vervoerbewijs.
 
Onderzoek alternatieve betaalwijzen
Uit onderzoek in opdracht van Connexxion blijkt dat het grootste deel van de reizigers die een papieren kaartje koopt dat incidenteel doet, omdat hun OV-chipkaart defect is, men onvoldoende saldo heeft of omdat men hem is vergeten. Van de uitgevraagde alternatieve betaalwijzen (van mobiele telefoon en e-ticket tot aan pinbetalen) komt het pinbetalen als beste optie naar voren, naast het gebruik van de OV-chipkaart. Het overgrote merendeel, circa 99%, reist Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee al met de OV-chipkaart en voor hen verandert er niets.
Opladen OV-chipkaart
Saldo op de OV-chipkaart zetten, kan op verschillende manieren: via connexxion.nl/webshop, met het product automatisch opladen, bij een oplaadautomaat of bij een ophaalpunt zoals bij het apparaat in de bus. Een overzicht van deze oplaadpunten in de regio en mogelijkheden om contant te betalen, vind je op ov-chipkaart.nl/servicepuntenzoeker.
Ticket apps
Reizigers die liever hun vervoerbewijs voorafgaand aan de reis aanschaffen, kunnen gebruik maken van een van de ticket apps van Connexxion zoals PweeP en Tranzer. Een uitgebreider overzicht van alle nieuwe vormen van betalen is terug te vinden op connexxion.nl/betalen

Lees ook:Contant geld uit Zeeuwse bus
Lees ook:Zeeland test multifunctionele kassa op zomerbus‏!
Lees ook:Connexxion introduceert nieuwe betaalmethodes, nieuwe kaartjes en nieuwe tarieven
Lees ook:Connexxion zet nachtbussen in tijdens de Gentse Feesten!
Lees ook:Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>