Aantal WW-uitkeringen Zeeland in 2017 fors gedaald

uwv

GOES – Het aantal lopende WW-uitkeringen in Zeeland nam afgelopen jaar sterk af. Het aantal WW-uitkeringen daalde in alle Zeeuwse gemeenten, maar niet alle gemeenten was de daling even groot.

Aantal lopende WW-uitkeringen in Zeeland 21% lager dan jaar geleden

Eind december 2017 telde Zeeland 6.200 lopende WW-uitkeringen. Dat aantal lag 21% lager dan het aantal lopende WW-uitkeringen in december 2016. Deze daling was iets sterker dan de landelijke daling in 2017 van 20%. Ten opzichte van november 2017 bedroeg de daling van het aantal WW-uitkeringen in Zeeland 1%. Die afname was minder sterk dan de landelijke daling van het aantal WW-uitkeringen met 2%.

Daling WW-percentage in Zeeland

Het WW-percentage in Zeeland daalde in een jaar tijd van 4,0% in december 2016 naar 3,2% in december 2017. Landelijk daalde het WW-percentage in dezelfde periode van 4,6% naar 3,7%.

Afbeelding 1 laat zien dat de relatieve daling van het aantal WW-uitkeringen in Zeeland tot de sterkste afnames in geheel Nederland behoort.

Lees ook:Minder nieuwe WW-uitkeringen!
Lees ook:Daling WW-uitkeringen
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Minder ww-uitkeringen
Lees ook:Minder WW’ers dan vorig jaar november

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>