Wildwesttaferelen op A58 na foto maken met mobieltje

ARNEMUIDEN – Een curieus misverstand heeft gisteravond geleid tot wildwesttaferelen op de A58 van Vlissingen naar Goes. Dat daarbij geen ongelukken zijn gebeurd, of erger nog, slachtoffers zijn gevallen, is een wonder.
Het begon allemaal toen een 18-jarige jongen uit Veere met twee vrienden over de A58 reed en ter hoogte van Arnemuiden meende een bekende te zien in een auto voor hem. Omdat hij een grap wilde uithalen, vroeg hij de bestuurder naast de andere auto te gaan rijden zodat hij met zijn mobieltje een foto kon maken. Zo gezegd zo gedaan. De jongen maakte een foto, maar zag toen dat het niet zijn vriend was.
De 38-jarige gefotografeerde automobilist kon de actie niet waarderen en gebaarde het drietal te stoppen om tekst en uitleg te geven. De jongens stopten echter niet en de man zette de achtervolging in. Hierbij probeerde hij de jongens meerdere malen van de weg te drukken om ze tot stoppen te dwingen. Wat volgde was een bizarre achtervolging, waarbij de 38-jarige man gevaarlijke capriolen uithaalde. 
De jongens waren intussen doodsbenauwd en deden er alles aan om niet klem gereden te worden. Omdat de wagens op de snelweg soms snelheden van meer dan 170 kilometer per uur haalden en dan weer afremden tot 30 kilometer per uur moesten andere weggebruikers hun uiterste best doen een ongeluk te voorkomen. De man dwong de jongens de vluchtstrook op en soms zelfs de berm in.
De jongens belden ondertussen vanuit hun auto de politie. Agenten adviseerden het drietal naar het politiebureau in Goes te rijden. De man bleef de jongens volgen en haalde onderweg nog steeds de raarste capriolen uit. Meerdere automobilisten moesten uitwijken om aanrijdingen te voorkomen. Bij de verkeerslichten onderaan de afslag Kapelle zette de man zijn auto schuin voor de auto van de jongens en hij sloeg op de autoruiten en de auto. Ook bespuugde hij door het openstaande raam de 18-jarige ‘fotograaf”. Via een omweg zijn de jongens uiteindelijk op het politiebureau in Goes terechtgekomen. Daar werden zij opgewacht door twee agenten. De agressieve man kwam ook het terrein opgereden en, onder de ogen van de agenten, rende hij naar de auto van de jongens en begon nogmaals op de auto te slaan. Agenten sloegen de op hol geslagen man in de boeien, maar ook dat ging niet zonder slag of stoot. De wegpiraat mocht een paar uurtjes in de cel doorbrengen en is na verhoor en inlevering van zijn rijbewijs weer naar huis gestuurd.

Lees ook:Jongens opgepakt!
Lees ook:Prostituee steelt geld van klant!
Lees ook:Rijbewijzen beginnend bestuurders ingenomen
Lees ook:Scooterdieven gepakt!
Lees ook:Bewapende drugsgastjes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>