Opsporing verzocht: man die hulpvaardige mensen beroofde

VLISSINGEN – De politie Zeeland roept de hulp in van het publiek om de man te vinden die enkele weken geleden in Vlissingen enkele hulpvaardige automobilisten heeft beroofd.
De man sloeg toe op dinsdag 9, dinsdag 16 en woensdag 17 juni, steeds in de buurt van geldautomaten.
Hij pakte de beroving steeds op dezelfde manier aan. Hij benaderde zijn slachtoffers met het verhaal dat hij was aangereden door een scooter en dat hij daarbij gewond was geraakt. Vervolgens vroeg hij wat de kortste weg naar het ziekenhuis was. In alle gevallen boden de slachtoffers aan hem naar het ziekenhuis te brengen. Eenmaal in de auto trok de dader een mes en dwong hij de hulpvaardige een flink geldbedrag te pinnen. Bij de overval op 16 juni zag het slachtoffer kans zijn auto te ontvluchten. Bij de andere berovingen maakte hij wel geld buit.
Het gaat om een jongen man van een jaar of 25, een lengte van 1.70 à 1.80 meter. De man heeft een getinte huid en bruin krullend haar en een staafpiercing in de onderlip. Hij droeg een joggingbroek, gympen, een trui of vest met capuchon en een baseballpet.
De man maakte volgens de politie een beheerste en nette indruk en sprak vrijwel accentloos Nederlands. Maar er is wel iets opvallends aan de man. Met een van zijn slachtoffers raakte de overvaller in gesprek. Hij vertelde zijn slachtoffer dat hij uit Kaapverdië komt. Het slachtoffer wist dat in Kaapverdië Portugees wordt gesproken en omdat hij die taal zelf ook machtig is, vervolgde hij het gesprek in het Portugees. De dader ging hierin moeiteloos mee.
De politie Zeeland verzoekt mensen die meer informatie hebben over deze dader en de berovingen zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.

Lees ook:Man die hulpvaardige mensen overviel meldt zich bij politie
Lees ook:Middelburger verdacht van aanzetten tot prostitutie!
Lees ook:Straatroofpoging!
Lees ook:Crime hype: Weer beroving in Vlissingen
Lees ook:Terneuzenaar beroofd in holst van de nacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>