Sporten met een beperking in Zeeland kan zeker!

GOES – Bij Sportpunt in Goes is zaterdag 13 oktober Samen Sporten in de Delta.
Dit provinciale evenement staat in het teken van het aangepast sporten. Centrale thema’s zijn sportstimulering, beeldvorming en integratie.

Deze dag richt zich op sporters en niet-sporters met een beperking (zowel verstandelijk, lichamelijk als chronische aandoening). Verschillende sportverenigingen laten nagenoeg alle sporten zien die in Zeeland op aangepaste wijze te beoefenen zijn. Enkele voorbeelden zijn rolstoelhockey, G-judo, rolstoelbasketbal en G-hockey, maar ook klimmen staat op het programma.

Sporters geven diverse demonstraties waarbij belangstellenden kunnen meesporten. Wanneer je vooraf inschrijft, krijg je een T-shirt en een lunchpakket. Je kunt ook langskomen zonder inschrijving. Ook mensen zonder beperking zijn welkom.

Tussen 14.00 en 14.30 uur vindt er een ‘Special Event’ plaats. Wethouder Sport van de gemeente Goes Jo-Annes de Bat zal dit aankondigen.

Het provinciale evenement wordt voor de 5e keer gehouden. Sinds 2012 worden deze provinciale dag en de regionale dagen onder de naam Samen Sporten in de Delta gepresenteerd.
Meer informatie is te vinden op www.samensportenindedelta.nl.

Lees ook:Trots op Olympisch zilver!
Lees ook:Win DELTA-kaarten Concert at Sea
Lees ook:Sporten in Vlissingen en Middelburg!
Lees ook:Zeeuws Topsportgala!
Lees ook:Sportkennismaking!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>