Morgen NK Tegenwindfietsen!

tegenwind fietsen blog

GOES – ‘We kriehen sturm!’. De w eerexperts van MetraWeather voorspellen voor morgen, zondag 14 december een goede wind. Dan staat er op de Oosterscheldekering namelijk windkracht 6. Hiermee voldoet de weersverwachting aan de minimumeis voor doorgang van het eerste NK Tegenwindfietsen: vanaf een kracht 6. Vanaf nu kunnen 200 sportievelingen zich inschrijven via facebook.com/NKTegenwindfietsen. Voor een ideale voorbereiding deelt de organisatie alvast kleding- en voedingstips. De start is om 9.00 uur.

Na de Elfstedentocht en de Nieuwjaarsduik is het in december tijd voor een nieuw oer-Hollands evenement: het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen. De organisatie kondigde het al eerder aan: zodra het aan de Zeeuwse kust écht flink gaat waaien, ‘gaan we de wind in’.

Deelnemers
Onbekende Nederlandse bikkels, maar ook bekende als Dorian van Rijsselberghe (wereld- en Olympisch kampioen windsurfen) en Alexander Brouwer (wereldkampioen beachvolleybal), gaan zich op de Oosterscheldekering stukbijten op de 8,5 km lange tijdrit. Slechts 200 deelnemers zullen een gooi kunnen doen naar de eerste titel ‘Nederlands Kampioen Tegenwindfietsen’, dus schroom niet om je tijdig in te schrijven!

Wat onderscheidt deze wedstrijd van alle andere fietsevenementen? Alle deelnemers leggen deze Dutch Mountain af op een gewone, oer-Hollandse fiets met terugtraprem. De organisatie is benieuwd of de oer-Hollandse postbode hierdoor in het voordeel is, dat er juist een wielrenner wint, of dat een moeder die elk dag haar kroost heen en weer fietst met het eerste kampioenschap aan de haal gaat.

Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan het Jeugdsportfonds, voor kinderen die wel een beetje wind in de rug kunnen gebruiken.

Lees ook:NK Tegenwindfietsen!
Lees ook:Eerste NK Tegenwindfietsen zondag!
Lees ook:Brentjes wint 1e NK Tegenwindfietsen!
Lees ook:Vandaag NK Tegenwindfietsen!
Lees ook:Wouter Mesker wint NK Tegenwindfietsen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>