Sport Doe Mee: Kennismaken met sport op de basisschool

voetbal kinderen

WISSENKERKE – De gemeente Noord-Beveland houdt voor het achtste jaar in samenwerking met verschillende sportverenigingen het project: ‘SportDoeMee!’. Binnen dit project kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente kennismaken met verschillende sporten en sportverenigingen.

De gemeente wil de leerlingen op deze manier helpen bij het kiezen van een sport(vereniging) die bij hen past. Daarnaast is het de kans voor de leerlingen om eens een kijkje te nemen bij een andere sportvereniging waar zij geen lid van zijn. Er doen dit jaar 14 verschillende sportverenigingen mee aan het project. Er is keuze uit de volgende sporten: atletiek, badminton, basketbal, dans/ballet, gymnastiek, inline skaten, mountainbiken, rugby, voetbal,, volleybal, golf en judo.

De leerlingen van groep 3 t/m 8 van alle basisscholen hebben een boekje ontvangen met informatie over alle deelnemende verenigingen. De leerlingen kunnen vervolgens kiezen welke sport ze willen uitproberen. Ze schrijven zich op school in. In de maanden april en mei kunnen de ze op verschillende dagen meedoen bij betreffende verenigingen.

We hopen dat veel leerlingen zich inschrijven en plezier hebben bij het ontdekken van hun sport(en)!

Lees ook:SportDoeMee in Veere gestart!
Lees ook:Nieuw Vlissings sportsubsidiebeleid!
Lees ook:Onderzoek Sportdeelname!
Lees ook:Zeeuwse scholieren in finale Olympic Moves
Lees ook:Ostrea Lyceum winnaar Olympic Moves

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>