FNV Bondgenoten: Werknemers geschokt over ontslaggolf bij postorderbedrijf Neckermann!

SINT JANSTEEN – Werknemers hebben geschokt gereageerd toen ze gisteren het nieuws hoorden dat Neckermann flink gaat reorganiseren. Hierdoor verliezen circa 150 mensen hun baan. Vakbond FNV Bondgenoten noemt het een aderlating voor het bedrijf en de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dit is een hele forse ingreep: het betreft 120 fulltime banen, maar in de praktijk betekent dit dat zo’n 150 mensen werkloos worden. De impact van dit ontslag is enorm, want de banen liggen in deze regio niet voor het oprapen. Daarbij heeft Neckermann aangegeven vrijwel geen middelen te hebben voor een sociaal plan voor de boventallige medewerkers.”

Begin 2008 werd het van oorsprong Duitse Neckermann overgenomen door Sun Capital Partners, een Amerikaanse durfkapitalist. “Neckermann reorganiseert nu al drastisch in Duitsland”, aldus Suijker. “Daar worden op dit moment ruim 1300 medewerkers ontslagen zonder dat er een sociaal plan ligt. Dat is meer dan de helft van het personeelsbestand. En nu is Nederland aan de beurt. De medewerkers wisten dat ze iets konden verwachten, maar de omvang van deze ingreep overvalt iedereen.”

Vakbond FNV Bondgenoten houdt woensdagochtend 27 juni een ledenbijeenkomst over de reorganisatie bij Neckermann.

Lees ook:Petitie werknemers Neckermann voor compensatie voor de 150 ontslagen!
Lees ook:Sociaal plan sigarettenfabriek Philip Morris!
Lees ook:Vakbond wil olievlek tijdens acties bootlieden
Lees ook:FNV Bondgenoten: Jumbo-oprichter gedraagt zich als Pinokkio!
Lees ook:Bootliedenwacht dreigt actievoerders met ontslag!

1 Reacties // Reageer

One thought on “FNV Bondgenoten: Werknemers geschokt over ontslaggolf bij postorderbedrijf Neckermann!

  1. Frank

    Fijn, dat neo-liberalisme uit de VS. En die Kamp wil dat bedrijven nog minder verantwoordelijkheid nemen. Die bazen bij Neckermann weten nu tenminste zeker dat ze weer honderden klanten armer zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>