Bootliedenwacht dreigt actievoerders met ontslag!

VLISSINGEN – De Vlissingense Bootliedenwacht (VLB) wil een deel van de actievoerende personeelsleden ontslaan. Dat is donderdag duidelijk geworden tijdens een rechtszaak bij de Middelburgse kantonrechter. VLB beweert dat de werkverhouding met een aantal zo is verziekt dat doorgaan onmogelijk is.

FNV Bondgenoten, met als bemiddelaar bestuurder Niek Stam, heeft de rechtszaak aangespannen omdat de Bootliedenwacht weigert om de actievoerders salaris uit te betalen. De boze bootlieden zijn niet akkoord met het nieuwe dienstrooster. Ook kreeg de vakbond donderdag te horen dat de Bootliedenwacht niet meer met FNV Bondgenoten wil praten. De vakbond is des duivels over de opstelling van de directie. De ruzie makende partijen konden het donderdag niet eens worden over een bemiddelaar. Op donderdag 3 februari doet de kantonrechter uitspraak.

Lees ook:Vakbond wil olievlek tijdens acties bootlieden
Lees ook:FNV Bondgenoten: Zeeland Seaports moet betalen!
Lees ook:Faillissement Vo-Wa Transport in Tholen uitgesproken
Lees ook:Ontslagen: Zes actievoerende bootslieden het schip in!
Lees ook:FNV Bondgenoten: Werknemers geschokt over ontslaggolf bij postorderbedrijf Neckermann!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>