De heerlijkste mosselen komen uiteraard uit….Zeeland!

YERSEKE – Een simpele en snelle maaltijd? Mosselen! Doe de mosselen in een pan, een flinke scheut witte wijn en mosselgroenten erbij, even koken en klaar! Lekker licht voor de (na-)zomer en met een passende mosselwijn erbij is je feestje compleet.

Een klassiek pannetje mosselen is bereid met prei, ui, bladselderij, laurierblaadjes en droge witte wijn. En wordt al even vertrouwd begeleid door een sappige Alsace Pinot Blanc, bijvoorbeeld van Jean Rosen, of de frisdroge Muscadet Manoir de La Hersandière van Domaine Gerard Sourice – een echte klassieker bij schaal- en schelpdieren.

Op zijn Hollands
De heerlijkste mosselen komen uit ons eigen Zeeland en laten we daarom lekker zwemmen met groenten van eigen bodem als wortel, ui en paprika. En om in Hollandse sferen te blijven serveren we d
e Landgoed Overst Voerendaal Auxerrois uit Limburg erbij.

En mosselen op zijn aller-aller-makkelijkst
Koop een pak Mosselen in witte wijnsaus. Niets meer aan doen – alleen even Au Bain Marie koken – stokbrood en een salade erbij en lekker wegspoelen met bijvoorbeeld Fairtrade of biologische witte huiswijn.

Mosselweetje
Mosselen die open zijn, kunnen nog wel gebruikt worden! Tegenwoordig blijven mosselen in lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan en sluiten ze zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in zijn beschermde omgeving (verpakking). Wanneer hij uit de verpakking gehaald wordt, reageert hij traag. Houd de open mossel met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. Na een paar minuten sluit de schelp zich. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunnen wel beter meteen weggegooid worden.

Lees ook:Hippe Zeeuwse mosselen!
Lees ook:Mosselen verbannen naar de magnetron!!!
Lees ook:Zeeland Special (5): Geen Zeeland zonder mosselen!
Lees ook:Mosselseizoen gestart!
Lees ook:De mosselproef op de som

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>