Hippe Zeeuwse mosselen!

foodgloss mosselen

YERSEKE - Mosselen moeilijk om te maken? Integendeel! Een kind kan de was doen en ze zijn in no time klaar. Om het gemak van Zeeuwse mosselen in het kader van de Nationale Mossselweek, die afgelopen maandag gestart is,  extra onder de aandacht te brengen, staat op het YouTube-kanaal Foodgloss sinds vandaag een smakelijk filmpje waarin de populaire foodblogger Frances drie verrassende, snelle gerechten bereidt met deze zilte lekkernij. Daarnaast nodigt Frances je uit om samen met haar de nieuwe oogst te proeven. Een groot aantal Foodgloss-kijkers maakt hier kans op.

Afgelopen maandag startte de jaarlijkse Nationale Mosselweek. In België zijn deze gezonde schaaldieren immens populair, terwijl een derde van de Nederlanders nog nooit mosselen heeft gegeten. Daar moet verandering in komen, vindt het Nederlands Mosselbureau. Marketing Communicatie manager Christine Fijnaut vertelt: “Mensen hebben vaak geen idee hoe ze mosselen kunnen bereiden. Daarom benadrukken we hoe gemakkelijk het is om ook thuis van deze Zeeuwse zaligheden te genieten.”

Tips & tricks

Dit gebeurt onder meer via de site mosselen.nl, een radiocampagne, proeverijen en kookdemo’s. Christine vult aan: “De focus van de promotie campagne ligt dit jaar echter online activiteiten. Een hoofdpijler is het YouTube-kanaal Foodgloss. Dit videokanaal groeit razend snel. Vele duizenden, veelal jonge vrouwen, zijn geabonneerd op dit populaire foodkanaal.Tweemaal per week worden er nieuwe filmpjes geplaatst op Foodgloss (woensdag en zondag)

Frances geeft hier tips & tricks omtrent de bereiding van mosselen. Daarnaast biedt ze alternatieven voor het traditionele mosselpannetje met wortelen, prei, selderij en witte wijn. Want de bereidingsmogelijkheden zijn niet alleen snel maar ook eindeloos.”

Smaakvolle mossel

Frances presenteert op Foodgloss niet alleen fijne recepten, tevens vaart ze mee op een mosselboot om zelf mosselen te vangen. Op een leuke, luchtige en vrolijke manier wordt de kijker geïnspireerd om te gaan koken met deze gezonde, verse schaaldieren. De Zeeuwse oogst geeft dit jaar een smaakvolle mossel in een kleinere schelp. Het visgewicht in de schelp is toegenomen. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden en is fijn van smaak.

Samen met Frances mosselen maken?

Foto: Foodgloss

 

Lees ook:Zeeuwse mosselen… zo gemaakt!
Lees ook:Mosselseizoen gestart!
Lees ook:Herfsttip 3: Mosselen in de maand met de R!
Lees ook:Zeeland Special (5): Geen Zeeland zonder mosselen!
Lees ook:De heerlijkste mosselen komen uiteraard uit….Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>