De plek…..(21): Het dorp, Cadzand!

CADZAND – Cadzand heeft zo’n 800 inwoners, maar nu de zomer is aangebroken is het veel drukker. Dat komt omdat veel toeristen het dorp en directe omgeving de ideale plek vinden om hun vakantie door te brengen. En flaneren graag ’s avonds door het dorp, gaan als het zonnetje schijnt naar het strand en genieten op hun vakantieadres.

Cadzand in Zeeuws-Vlaanderen is al heel lang de plek om vakantie te vieren. Er komen veel Duitsers en Belgen en uiteraard ook talloze Hollanders. De zee en het strand zijn belangrijke trekpleisters voor Cadzand, Maar de rustige dorpskern van Cadzand-Dorp staat in schril contrast met het toeristische Cadzand-Bad. Dat is een behoorlijke badplaats, vlak achter de duinen en heeft een breed zandstrand met het meest aantal zonuren. Het strand is 11 km lang en ligt in een prachtig duingebied.

Lees ook:De Plek…..(31): Het dorpscentrum, Breskens!
Lees ook:Informatiebijeenkomst Cadzand!
Lees ook:Wegafsluiting Cadzand!
Lees ook:Dode visser aangespoeld op strand Cadzand!
Lees ook:Met z’n allen naar het Zeeuwse strand!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>