Unieke museumstukken voor Middelburgs Voetbal Experience


MIDDELBURG – Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience in Middelburg is sinds vrijdag 4 maart in het bezit van unieke museumstukken. De schoenen van Johan Cruijff van het WK 1974, de linkerschoen van Rob Rensenbrink, gebruikt op het WK 1978, en diverse persoonlijke voetbalbezittingen van Giovanni van Bronckhorst van het WK 2010. De unieke museumschatten hebben allen te maken met de belangrijkste WK’s uit de Oranjegeschiedenis.

De spullen hebben te maken met de bijzondere WK’s uit de Oranjegeschiedenis, namelijk het WK 1974, WK 1978 en het WK 2010. Alle drie WK’s waarbij Oranje de finale haalde, maar de tweede plaats uiteindelijk bemachtigde. De schoenen van Johan Cruijff die hij droeg op het WK 1974 zijn te zien. Hij smeet deze na afloop van de verloren finale naar de materiaalman met de opmerking deze maar aan zijn schoonmoeder te geven. De frustratie zat hoog bij Nederlandse beste voetballer ooit. Oranje’s materiaalman, Henny van Warmenhoven, heeft de schoenen zelf bewaard en nu aan Voetbal Experience geschonken.

Net niet
De WK finale die zich 4 jaar later ich afspeelde was wederom een spannende wedstrijd. Rob Rensenbrink schoot vlak voor tijd met links op de paal, bij een stand van 1-1. Deze misser resulteerde later in een verloren verlenging. Oranje werd wederom tweede. Rob Rensenbrink, ook wel het Slangenmens genoemd, wordt nog steeds herinnerd om dit schot. De linkerschoen waarmee net geen doelpunt werd gescoord, is nu te zien in het Nationaal Voetbalmuseum.

Aanvoerdersband
De maker van het mooiste doelpunt van het WK 2010, Giovanni van Bronckhorst, heeft diverse persoonlijke voetbalspullen geschonken. Deze unieke stukken worden toegevoegd in Voetbal Experience. De aanvoerdersband die hij droeg op het WK 2010 is te zien, evenals zijn voetbalschoenen en een shirt. Tevens komt een herdenkingsschaal ter ere van zijn 75e interlandcarriere mee. Giovanni van Bronckhorst speelde totaal 106 interlands voor Oranje. Binnenkort bezoekt de oud-international Voetbal Experience en stelt dan zeer waarschijnlijk zijn gedragen WK 2010-shirt ter beschikking. De voetbalitems van de oud-Feyenoorder krijgen een bijzondere plaats in de Oranje Hall of Fame. Dit is de plaats waar alle (oud-)Oranjespelers een mooie herinneringsplaats hebben. De spullen van Giovanni van Bronckhorst worden uitgelicht.

Meer dan genoeg te beleven
Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience is meer dan een plaats waar je oude voetbalspullen ziet. Het is dé plek waar je de belangrijkste bijzaak in het leven kunt zien, horen, voelen, meemaken en vooral spelen. Daarnaast maak je als bezoeker kennis met de belangrijkste schatten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis, waaronder de gewonnen beker van de EK-finale uit 1988. Kom je alles te weten over de geschiedenis van het Nederlands Elftal en beleef je voetbal in al haar facetten; in de commentatorstudio ga je zelf aan de slag en in de Skills Zone laat je je voetbalkunsten zien. Of je nu voetballiefhebber bent of niet: er is op de 3.000 vierkante meter vloeroppervlak meer dan genoeg te beleven. Voetbal Experience is vermaak voor jong en oud.

Lees ook:Arjen Robben schenkt zijn Champions League-shirt aan Voetbal Experience!
Lees ook:Nederland likt zijn wonden: Voetbal Experience heeft de pleister!
Lees ook:Voetbal Experience schenkt shirt Gerd Müller aan Duitsland!
Lees ook:Voetbal Experience eert De Generaal Rinus Michels!
Lees ook:Edwin van der Sar opent eigen expositie in Voetbal Experience!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>