Oranjeverenigingen vrezen financiële strop

MIDDELBURG – Organisatoren van de Koninginnedagevenementen in Zeeland vrezen een financiële strop. De meeste festiviteiten werden donderdag stilgelegd vanwege de mislukte aanslag op het koningshuis in Apeldoorn.
Oranjeverenigingen en horecaondernemers hebben veel in de feesten geïnvesteerd. Om bijvoorbeeld ingehuurde artiesten en apparatuur te betalen zijn ze veelal afhankelijk van de opbrengsten aan de bar. Nu de festiviteiten vroegtijdig afgelopen waren, hebben de organisatoren nauwelijks inkomsten gehad.
Vanuit verschillende plaatsen klinkt de oproep aan gemeenten om de organisatoren tegemoet te komen. Gemeentebesturen zeggen bereid te zijn tot een gesprek.
Inmiddels heeft de Partij van de Arbeid alle 1 mei vieringen in het land afgelast.
Partijvoorzitter Lilianne Ploumen vindt dat de vieringen niet passend zijn na het drama in Apeldoorn. In Zeeland zou de PvdA een bijeenkomst houden in de Zandput in Serooskerke op Walcheren.

Lees ook:Verkiezingsuitslag Vlissingen!
Lees ook:PVV wil in Zeeuwse gemeenteraden
Lees ook:28 partijen doen mee aan verkiezingen!
Lees ook:Toeristenkerk Dishoek!
Lees ook:PvdA is bejaard!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>