Duikers duiken naar record

VROUWENPOLDER – In Nederland gingen ooit wel eens meer duikers tegelijkertijd onder water dan de 226 duikers zaterdag 23 mei in het Veerse Meer. En toch was er sprake van een officieel Nederlands record. Immers de recordpoging waarbij 408 duikers tegelijkertijd kopje onder gingen, is nooit officieel geregistreerd. En dus wisten de Stichting de Noordzee en de Nederlandse Onderwatersport Bond, die de recordpoging in het Veerse Meer organiseerden, het Nederlands record in handen te krijgen.

Aanvankelijk ging de organisatie voor het wereldrecord. Maar al snel werd duidelijk dat de benodigde duizend duikers niet gehaald zouden worden. Uiteindelijk meldden zich ruim vierhonderd duikers aan, van wie zich puntje bij paaltje maar 226 bij het Veerse Meer meldden.  Met de recordpoging wilden Stichting de Noordzee en de Nederlandse Onderwatersport Bond aandacht vragen voor de bedreigde haaiensoorten in de Noordzee.

Zie PZC voor een filmpje van de recordpoging

Lees ook:Wereldrecord naar de haaien?
Lees ook:Duikt Zeeland naar een wereldrecord?
Lees ook:Gedragscode duikers!
Lees ook:Duikbond zoekt beste duiklocaties in Zeeland
Lees ook:Duikers in de rij voor vrijende sepia’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>