Grote problemen bij transportbedrijf DTS-DKL in Rilland!


RILLAND- “Bij transportbedrijf dts-dkl, ook actief als Empire Logistics services B.V., aan de Poort 1 in Rilland zijn grote problemen”, laat een medewerker aan de redactie weten.

“Op donderdag 12 mei is er op bijna alles beslag gelegd door de Belastingdienst. Vervolgens is er veel meegenomen en het pand is nagenoeg leeg Wij zijn blijven zitten met vijf vrachtwagens”, klinkt het.

“En sinds donderdag 19 mei wordt er niet meer gereden. De directie zegt dat ze faillissement gaan aanvragen, maar dat is tot op de dag van vandaag niet gebeurd”, vertelt de medewerker verder. En vervolgt: “De chauffeurs en de planners zitten thuis. Iedereen leeft in onzekerheid, omdat er niets wordt medegedeeld.”

Er is geprobeerd om woensdag en donderdag met genoemde transportbedrijven contact op te nemen. De telefoon blijkt buiten gebruik. Eerder was er op dezelfde locatie DTS Logistics actief. Dat bedrijf heeft eveneens problemen gekregen.

Bestuurder Arie van Dijk van FNV Bondgenoten in Zeeland reageert: “Dit is zeer onbehoorlijk. Zo ga je niet met personeel om.”

“Het is belangrijk dat de directie faillissement aanvraagt, zodat de werknemers een uitkering kunnen aanvragen. Nu hebben ze daar geen recht op. De werkgever moet loon uitbetalen. De werknemers hebben dus geen recht op een uitkering omdat de status is dat de bedrijven nog bestaan”, voegt hij eraan toe.

“Ik roep de leden op zich bij de vakbond te melden. Zo kunnen ze een loonvordering doen of desnoods via de vakbond het faillissement van bedoelde bedrijven aanvragen”, stelt de bestuurder, die de ontwikkelingen blijft volgen.

Met dank aan: Transport-Online.nl

Filmpje van toen het nog goed leek te gaan:

Lees ook:Faillissement Vo-Wa Transport in Tholen uitgesproken
Lees ook:Vakbond wil olievlek tijdens acties bootlieden
Lees ook:Bootliedenwacht dreigt actievoerders met ontslag!
Lees ook:Werknemers DGA vrezen toekomst na faillissement DSB
Lees ook:Ontslagen: Zes actievoerende bootslieden het schip in!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>