Rob Frohn topman energiebedrijf DELTA!


MIDDELBURG – De Raad van Commissarissen van DELTA N.V. heeft afgelopen donderdag de heer Rob Frohn (52) per 1 juni benoemd tot CEO van DELTA. Frohn is voorgedragen aan de aandeelhouders tijdens een informele aandeelhoudersvergadering. Frohn was sinds januari 2011 lid van de Raad van Commissarissen van DELTA NV.

President commissaris Daan van Doorn: ,,De Raad van Commissarissen is verheugd dat Rob Frohn bereid is de functie van CEO bij DELTA in te vullen. Hij heeft niet alleen de gewenste ervaring maar hij is ook bekend met de organisatie en de uitdagingen voor DELTA en de sector.”

Rob Frohn: ,,Ik ben vanuit mijn functie in de RvC erg enthousiast geworden voor DELTA en de kansen van dit multi utility bedrijf. Voor een publiek bedrijf in de energiesector zijn er volop mogelijkheden duurzame energievoorziening voor de komende jaren dichtbij de klanten te brengen. De unieke zelfstandige positie in Zeeland blijft de basis voor DELTA. De energietransitie strategie van DELTA naar een CO. neutrale toekomst onderschrijf ik van harte.”

CV

Rob Frohn is lid van de Raad van bestuur van AkzoNobel geweest van 2004 tot 2012. In die jaren was hij van 2008 tot 2012 verantwoordelijk voor de divisie Specialty Chemicals. Van 2004 tot 2008 vervulde hij de functie van CFO binnen de Raad van Bestuur. Rob Frohn werkte sinds 1984 bij AkzoNobel.

De nevenfuncties van Rob Frohn zijn die van lid van de RvC van het Havenbedrijf Rotterdam en lid van de RvC van Nutreco.
Rob Frohn studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees ook:Frohn vertrekt bij DELTA!
Lees ook:Arnoud Kamerbeek directeur DELTA!
Lees ook:DELTA-directeur Kamerbeek vertrekt inderdaad!
Lees ook:PVV ongerust over Delta overname!
Lees ook:DELTA: “Verlies door slechte energiemarkt”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>