Zeeuwse slavernij!

MIDDELBURG – In de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Markt in Middelburg presenteert uitgeverij Conserve op woensdag 21 november vanaf 14.00 uur het boek ‘Gouden handel’, een roman van Kees Uittenhout over de slavernij. Wethouder Johan Aalberts houdt het welkomstwoord.

Tijdens de presentatie overhandigen Kees Uittenhout en zijn muze Odet Sleeswijk het eerste exemplaar van het boek aan Cynthia Mc Leod, de Surinaamse schrijfster van historische romans over de slavernij. Verder is er een optreden van de Surinaamse zangeres Denise Jannah en leest de Curaçaose actrice Izaira Kersten een fragment voor uit het boek. Vanaf 15.30 uur verkoopt boekhandel de Drvkkery het boek, dat ook gelijk gesigneerd kan worden door de auteur. Aanmelden voor de boekpresentatie kan door uw NAW (naam, adres, woonplaats)-gegevens te mailen naar [email protected] onder vermelding van boekpresentatie Gouden Handel.

Verhaal Gouden handel

Eén van de verhaallijnen van het boek gaat over Lucas Geluck, woonachtig in Middelburg. De andere twee verhaallijnen gaan over Shala Bachogu uit Angola en dochter van een suikerplanter Mijntje Hadeweyn. Het verhaal schetst een beeld van de rollen van Nederland, Curaçao en Suriname in de slavernij.

Lezing Cynthia Mc Leod

De bekende Surinaamse schrijfster Cynthia Mc Leod geeft later op de dag om 20.00 uur een lezing in de Burgerzaal van het Stadhuis. Mc Leod is onder meer bekend van historische slavernijromans zoals ‘Hoe duur was de suiker?’ Met dit boek vestigde Mc Leod niet alleen haar naam als groot kenner van de Surinaamse geschiedenis, maar ook als belangrijkste schrijver van moderne Surinaamse literatuur. Toegang voor de lezing is vrij, kaarten zijn gratis af te halen bij de Drvkkery.

Herdenking slavernijverleden

De nationale herdenking en de viering van de afschaffing van de slavernij wordt in 2013 groots gevierd in Nederland. In 2014 zal het programma in Zeeland worden afgesloten. Het is dan 200 jaar geleden dat de handel in slaven werd verboden. Meer informatie staat op herdenkingslavernijverleden2013.nl.

Lees ook:Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!
Lees ook:Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!
Lees ook:Discussie-avond Vlissingen over slavernij!
Lees ook:Zeeland staat stil bij slavernijverleden
Lees ook:Lezing bestsellerauteur Gerda van Wageningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>