Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!

slaven blog
MIDDELBURG – De herdenking op 1 juli is extra bijzonder, omdat het 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Hiervoor is een speciaal programma opgesteld.

Ben de Reu, lid Gedeputeerde Staten Zeeland, houdt om 12.00 uur het welkomst- en openingswoord. Daarna vindt een openbare kranslegging plaats bij het slavernijmonument op de Balans in Middelburg. Professor Walter Mignolo verzorgt van 15.30 uur tot 17.30 uur een openbare lezing met de titel ‘Slaverny the past and the present of social (un)justice’. Deze lezing kunt u bijwonen in de Oude Dormter: de filmzaal bij de ingang van het Abdijplein. De herdenking van de afschaffing van de slavernij wordt om 20.30 uur afgesloten met de theatervoorstelling ‘Rebelse vrouwen’ over het verzet van vrouwen in de slavernij. Deze theatervoorstelling is te bewonderen in de Stadsschouwburg Middelburg. Kaarten voor dit optreden zijn te koop via www.theaterverkoopzeeland.nl.

De herdenking wordt verzorgd door gemeente Middelburg, Provincie Zeeland en Stichting Monument Middelburg.

Lees ook:Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!
Lees ook:Zeeland staat stil bij slavernijverleden
Lees ook:Zeeuwse slavernij!
Lees ook:Afschaffing slavenhandel!
Lees ook:Afschaffing slavenhandel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>