Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen Veere!

koninklijke onderscheiding blog
VEERE – Burgemeester drs. Rob van der Zwaag van de gemeente Veere reikte dit jaar veertien Koninklijke Onderscheidingen uit. Vrijdagochtend om 09.15 uur heeft hij zes Koninklijke Onderscheidingen in het Stadhuis in Veere uitgereikt aan:

De heer A.A. Bouwens, Aagtekerke
De heer Bouwens zet zich sinds 1956 met name in op het gebied van sport.
Hij is zeer actief geweest in diverse districtsbesturen van de KNAU en betrokken als initiatiefnemer en oprichter van atletiekvereniging Dynamo in Middelburg en atletiekvereniging Maassluis, de internationale Westland Marathon en de Salvatorloop in Ouwerkerk Op dit moment is de heer Bouwens actief voor de damsport en voor het genealogisch centrum in Middelburg. Ook is hij webmaster van diverse websites.

De heer Bouwens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer M. van den Driest, Domburg
De heer Van den Driest is actief geweest voor Zwemvereniging Luctor, heeft de consumptietent voor de Domburgse Gaaischieters gerund en de standvijfdaagse ondersteund. Ook is hij kantinebeheerder en jeugdtrainer geweest van de Domburgse voetbalvereniging.
Op dit moment is de heer Van den Driest actief voor Jazz by the Sea, waar hij helpt bij de opbouw van het podium en licht en geluid. Ook ondersteund de heer Van den Driest je musical die elk jaar door groep 7 en 8 van OBS de Golfslag gehouden wordt. Hij zorgt voor het decor en verleent ook hier hand- en spandiensten. Tenslotte is hij betrokken bij de organisatie van de zeezwemtochten, waar hij zorgt voor tijdwaarneming en ondersteunende werkzaamheden.

De heer Van den Driest is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer G. Jobse, Oostkapelle
De heer Jobse zamelt hulpgoederen in voor Roemenie en brengt deze goederen naar het inzamelpunt in Lunteren. Ook verzorgt en coördineert de heer Jobse elke week de rolstoelwandeling voor bewoners van verzorgingshuis Simnia te Domburg. In de zomermaanden is de heer Jobse actief als suppoost bij het beklimmen van de kerktoren in Oostkapelle en bij het zomeravond schaak- en damtoernooi. Daarnaast is de heer Jobse actief als penningmeester van de dam- en schaakvereniging Oostkapelle en van de numismatische kring Walcheren. Tenslotte is de heer Jobse diaken voor de gereformeerde kerk Oostkapelle geweest en was regelde de kaartverkoop van voetbalvereniging Oostkapelle.

De heer Jobse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer M.B.A.F. Kriek, Koudekerke
De heer Kriek is één van de oprichters van de in 1954 opgerichte voetbalvereniging GPC in Vlissingen. Naast het jarenlang vervullen van diverse bestuursfuncties binnen de vereniging is de heer Kriek nu actief als barman en draagt hij samen met anderen zorg voor het onderhoud van het clubhuis.
Ook heeft hij jongeren begeleid die een taakstraf moesten vervullen op het terrein van GPC Vlissingen.
Tenslotte is de heer Kriek betrokken geweest bij de organisatie van het sinterklaasfeest, het wekelijks ophalen van het oud papier en de bouw van het clubhuis.

De heer Kriek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw G.C. Minderhoud-Alewijnse, Domburg
Mevrouw Minderhoud brengt het clubblad, contributienota’s en vergaderstukken rond voor voetbalvereniging Domburg. Zij maakt de roosters voor de bezetting van de kantine, wast de voetbalkleding van het 1e elftal, en verleent allerlei hand- en spandiensten.
Daarnaast is mevrouw Minderhoud sinds 2003 penningmeester van Zwemvereniging “de vriendenkring” Dit is een zwemvereniging voor mensen met een lichamelijke functiebeperking of chronische klachten.
Ook zet mevrouw Minderhoud zich onder andere als diaken in voor de protestantse kerk in Domburg. Daarnaast verricht zij diverse hand- en spandiensten tbv het kerkgebouw. Tenslotte is mevrouw Minderhoud penningmeester van de Oranjevereniging Domburg.

Mevrouw Minderhoud is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer M.J. Walraven, Zoutelande
De heer Walraven is oprichter van de Stichting damevenementen Zeeland. Ook is hij voorzitter van de Provinciale Zeeuwse Dambond, Penningmeester van de Stichting Wings to Victory en ouderling-kerkrentmeester van de PKN gemeente Zoutelande.
Daarnaast is de heer Walraven lid van de denktank Zwakke Schakels, waarnemend voorzitter van het Nederlands Handbal Verbond afd. Noord-Brabant/Zeeland, lid van de financiële commissie van de Koninklijke Nederlandse Dambond, penningmeester van de Stichting Strandexploitatie Walcheren, en voorzitter van handbalvereniging Delta Sport te Zierikzee geweest.

De heer Walraven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolgens heeft burgemeester Van der Zwaag om 11.15 uur acht Koninklijke Onderscheidingen aan vier (echt)paren uitgereikt in het Badhotel van Domburg:

De heer K. Coppoolse en mevr. J. Coppoose-Louwerse, Serooskerke
De heer Coppoolse is voorzitter van het Christelijk gemengd koor “Capella Veerensis” en is meerdere perioden ouderling van de kerk geweest.
Daarnaast is de heer Coppoolse lid van het schoolbestuur van de lagere school te Serooskerke geweest. De heer en mevrouw Coppoolse zijn beiden zeer nauw betrokken bij de lagere school in Serooskerke Zo mogen Sint en zijn Pieten elk jaar gebruik maken van een van de rijtuigen van de heer Coppoolse
Deze antieke rijtuigen worden door de heer Coppoolse opgeknapt en behouden voor het nageslacht. Ook mogen de school en de kerk gebruik maken van de schuur van de familie Coppoolse tbv. de opslag, reparatie en vervaardiging van meubilair en decorstukken.
Mevrouw Coppoolse organiseert bloemschikmiddagen, brengt maaltijden rond voor tafeltje dekje en brengt namens de kerk een bezoekje aan oudere en/of zieke Gemeenteleden.

De heer en mevrouw Coppoolse zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer N. Goudswaard en mevrouw P. Lous, Westkapelle
De heer Goudswaard en zijn partner mevrouw Lous zetten zich door middel van hulptransporten naar Polen en de oprichting van de stichting vrienden van de kinderafdeling van het academisch ziekenhuis in Gdansk in voor met name Poolse kinderen.
Zij zamelen spullen en tweedehands boeken in, en verkopen deze weer. De heer Goudswaard sorteert en repareert deze goederen . Daarnaast gaan zij een aantal keer per jaar mee naar Polen met hulpgoederen. Zij coördineren de werkzaamheden van de vele vrijwilligers die hen helpen met het inladen van de vrachtwagen en het samenstellen van voedselpaketten. Ook zorgen zij voor vrachtbrieven en werven zij sponsoren om de transporten te kunnen bekostigen.
Naast deze werkzaamheden is mevrouw Lous een aantal jaren vrijwilliger geweest tijdens vakantieweken voor Kinderen uit Tjsernobyl. Ook is zij teamlid en bestuurslid van het Interkerkelijk recreatieproject De Sprankel in Westkapelle geweest.

De heer Goudswaard en mevrouw Lous zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer P. Roose en mevrouw M.J. Roose-de Muijnck, Oostkapelle
De heer en mevrouw Roose zamelen hulpgoederen in voor de Stichting helpt schoolkinderen in Gambia. Zij transporteren deze goederen op eigen kosten naar Gambia. Ook werven zij fondsen om twaalf kinderen naar school te kunnen laten gaan en om medicijnen voor hulpbehoevenden te kopen.
Mevrouw Roose geeft presentaties om de stichting meer bekendheid te geven en om geld in te zamelen.
De heer Roose houdt zich bezig met de logistieke kant, zoals de opslag en distributie van goederen.

De heer en mevrouw Roose zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer J. Van Sabben en mevrouw A.K. van Sabben-Terlouw, Serooskerke
De heer Van Sabben is vanaf de oprichting bestuurslid van de Nederlandse patiëntenvereniging Zeeland geweest. Hij is voorzitter geweest, en daarnaast vertegenwoordigde hij de afdeling bij regionaal en landelijk overleg en werd er regelmatig met andere thuishulporganisaties overlegd.
Verder is de heer Van Sabben voorzitter van de cliëntenraad van Zorgstroom geweest.

Mevrouw Van Sabben is (ook) vanaf de oprichting betrokken als coördinator bij de vrijwillige thuishulp op Walcheren. Daarnaast is zij sinds 1994 actief bij het meldpunt van de Nederlandse patiënten vereniging op Walcheren. Hier komen hulpvragen binnen, en door middel van een intake gesprek wordt getracht de juiste acties te ondernemen. Dit doet zij zowel door het benaderen van vrijwilligers als door andere organisaties in te schakelen. Het komt heel regelmatig dat de heer en mevrouw Van Sabben zelf ingezet worden als vrijwilliger. Verder organiseert mevrouw Van Sabben cursussen voor vrijwilligers en als waardering voor de inzet van de vrijwilligers een workshop en een attentie met de feestdagen. Naast hulpverlening verricht mevrouw Van Sabben ook administratieve taken, zoals het bijhouden van urenstaten en kilometerstaten van vrijwilligers en coördinatoren.
Tenslotte zijn de heer en mevrouw Van Sabben actief voor Dorcas Walcheren, de Gereformeerde Gemeente Oostkapelle en hebben zij beiden ingezet voor de Stichting Tsjernobylkinderen.

De heer en mevrouw van Sabben zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde Van Oranje Nassau.

Lees ook:Lintjesregen in de gemeente Veere!
Lees ook:Ter gelegenheid van Koninginnedag zijn 119 Zeeuwen onderscheiden!
Lees ook:96 Zeeuwse Koninklijke onderscheidingen!
Lees ook:Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Osté-Hoste!
Lees ook:En de Koninklijke lintjes gaan naar….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>