Jarige toeristenkerk!

kerk

DISHOEK -  De Emmauskapel, ofwel de toeristenkerk in Dishoek, bestaat dit jaar een halve eeuw. Het vijftigjarig bestaan zal komende zondag, 3 augustus, worden gevierd.

In de speciale eucharistieviering gaat vicaris drs. Paul Verbeek van Zeeland voor. Hij wordt bijgestaan door de liturgisch leider van de toeristenkerk, René Heinrichs. U bent van harte welkom. De viering begint om 10.00 uur.

In 1964 werd de toeristenkerk Dishoek ingewijd door Mgr. G. de Vet, de toenmalige bisschop van Breda. De kerk werd destijds toegewijd aan de H. Michaël. Sinds 1984, toen de beeldengroep ‘de Emmausgangers’ in de kerk werd geplaatst, wordt de kerk de Emmauskerk genoemd. Niet alleen de boodschap die verkondigd wordt, maar ook de ontmoeting met de medemens staat centraal.

Het gebeurt nog steeds dat mensen deze kerk voor het eerst ontdekken en verbaasd zijn over de mooie, aangename, rustige sfeer in deze openluchtkerk. Het is gelukkig wel zo dat men ook beschut kan zitten indien het regent! De kerk is vlak achter de duinen gesitueerd aan de Westerscheldelaan en er zijn volop parkeerplekken. Fietsen kunnen achterin de kerk worden geplaatst.

 

Lees ook:Toeristenkerk Dishoek!
Lees ook:Zomertip (4): Zomers naar de toeristenkerk
Lees ook:Gospelkoor Glorify in Toeristenkerk!
Lees ook:Basiliek in Hulst verkozen tot mooiste kerk van Nederland
Lees ook:FC Twente niet welkom in Zeeland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>