Nieuwe directeur De Vleeshal!

roos gortzak

MIDDELBURG – Roos Gortzak (1973) is met ingang van 1 oktober door de Raad van Toezicht van de Stichting Beeldende Kunst Middelburg (SBKM) benoemd tot directeur van SBKM / De Vleeshal. Roos Gortzak volgt Lorenzo Benedetti op, die op 1 juni naar De Appel arts centre in Amsterdam vertrok.

De Raad van Toezicht heeft veel vertrouwen in het door Roos Gortzak voorgestelde programma, haar internationale werkervaring en haar vaardigheid om een culturele organisatie in een complexe maatschappelijke en politieke omgeving aan te sturen.

Momenteel is Roos Gortzak werkzaam als gastprofessor en curator van het Festival der jungen Talente, dat van 19 t/m 21 september plaatsvindt in Offenbach. Van 2007 tot 2012 werkte ze als hoofd tentoonstellingen en projecten en co-curator bij de Kunsthalle Basel. Haar meest recente tentoonstelling was te zien in de Badischer Kunstverein in Karlsruhe: ‘What Were You Expecting, Mr. Milquetoast, a Plot?’ met Vittorio Brodmann, Calla Henkel & Max Pitegoff, Sanya Kantarovsky, Liz Magic Laser, en Ola Vasiljeva. In 2005 maakte ze als gastcurator de tentoonstelling ‘Tropical Abstraction’ voor het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam.

Ze studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, aan de New York University en behaalde een master ‘Curating Contemporary Art’ bij het Royal College of Art in Londen. Ze publiceerde in tentoonstellingscatalogi over o.a. Cerith Wyn Evans, Armando Andrade Tudela, Mariana Castillo Deball, in tijdschriften als Metropolis M en ArtReview en de Volkskrant.

 

Lees ook:Symposium Terug in de toekomst in De Vleeshal!
Lees ook:Naamsverandering Vleeshal!
Lees ook:SBKM/De Vleeshal kunstprijs 2012 wordt niet uitgereikt!
Lees ook:SBKM/De Vleeshal kunstprijs: 10.000 euro voor Middelburgse kunstenaar!
Lees ook:De SBKM/De Vleeshal presenteert de gemeentelijke kunstcollectie door publiek gekozen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>