Naamsverandering Vleeshal!

vleeshal de

MIDDELBURG - Sinds haar programmering op 20 juni jl. is gestart, heeft directeur Roos Gortzak de naamgeving van het Middelburgse centrum voor hedendaagse kunst veranderd. Voortaan heet de kunstinstelling Vleeshal en niet langer De Vleeshal. De locaties hebben ook nieuwe namen gekregen: Vleeshal Markt en Vleeshal Zusterstraat (voorheen De Vleeshal en De Kabinetten van De Vleeshal).

 Op deze manier is het duidelijk dat beide locaties gelijkwaardig aan elkaar zijn. Gortzak verbindt de tentoonstellingen bij Vleeshal Markt en Vleeshal Zusterstraat inhoudelijk met elkaar. Daarnaast biedt de nieuwe naamgeving ook meer flexibiliteit om niet alleen op de Markt en in de Zusterstraat te programmeren, maar ook elders, om daarmee de zichtbaarheid van de Vleeshal te vergroten.
De eerste voorbeelden hiervan zijn Vleeshal Amsterdam Art Weekend en Vleeshal Art Rotterdam. Op 27 en 28 november 2015 was de Vleeshal te gast in Le Plafond tijdens Amsterdam Art Weekend: Aaron Schuster gaf een lezing in een speciaal daarvoor gemaakte installatie van de Oceans Academy of Arts, die t/m 13 december een solotentoonstelling had in Vleeshal Markt. Van 11 t/m 14 februari 2016 is de Vleeshal geselecteerd om als non-profit kunstinstelling mee te doen aan Art Rotterdam Intersections.
Voor de grafische identiteit is Roos Gortzak een langdurige samenwerking aangegaan met de Werkplaats Typografie in Arnhem. Deze nieuwe samenwerking komt overeen met het experimentele karakter van de programmering van de Vleeshal.
Voor (bijna) elke tentoonstelling wordt een nieuwe deelnemer van de Werkplaats geselecteerd, die de uitnodiging en poster ontwerpt. Voormalig deelnemer Iván Martínez heeft de grafische vormgeving voor de manifestatie ‘Boezem & Co. De stad als podium’ op zich genomen, voormalig deelnemer Jungmyung Lee deed dit voor de tentoonstellingen met Cally Spooner en Ola Vasiljeva. Jungmyung Lee is tevens de grafisch vormgever van het huidige logo van de Vleeshal. Huidig deelnemer Nora Turato zal de grafische vormgeving verzorgen voor de tentoonstelling van Simone Forti, die op 29 januari 2016 om 19.00u opent.
Tussen 13 december 2015 en 30 januari 2016 houdt de Vleeshal een pauze in haar programmering. Op 10 januari van 16.00-18.00u vindt de nieuwjaarsreceptie plaats.
Vanaf 2016 zijn de nieuwe openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 13-17u, zaterdag en zondag 11-17u.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met [email protected] / 0118 65 22 00

Lees ook:Teeth, Gums, Machines, Future, Society bij Vleeshal
Lees ook:Cally Spooner in Vleeshal!
Lees ook:Symposium Terug in de toekomst in De Vleeshal!
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Vleeshal
Lees ook:Nieuwe directeur De Vleeshal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>