Groene euro’s scoren!

groene euro

TERNEUZEN – In Terneuzen en Goes worden op trespectievelijk 2 en 3 december informatieavonden gehouden over energiebesparing en duurzame ener in de eigen strtaat of wijk, dorpsgemeenschap of (sport)vereniging.

 Het doel van deze avonden is om iedereen die aan de slag wil met duurzame energie en energiebesparing te inspireren en op weg te helpen. De eerste informatiebijeenkomst is op 2 december in Terneuzen, de tweede bijeenkomst is op 3 december in Goes.

De bijeenkomsten ‘samen aan de slag met energie’ worden georganiseerd door het Energieservicepunt Zeeland. Het Energieservicepunt Zeeland is hét platform voor lokale duurzame energie-initiatieven. Drie organisaties, de ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds werken samen om initiatieven op het gebied van lokale duurzame energie en energiebesparing te ondersteunen, verbinden en te positioneren. Tijdens de avond kan iedereen zijn of haar vragen voorleggen aan het Energieservicepunt Zeeland. Daarnaast kunnen de bezoekers kiezen uit twee workshops.

Energieneutraal renoveren

Eén workshop gaat in op het energieneutraal renoveren van je (naoorlogse) rijtjeshuis. Er wordt een renovatiepakket gepresenteerd dat op dit moment ontwikkeld wordt door Innovatieprogramma Energiesprong. Hiermee kunnen rijtjeswoningen binnen twee weken kostenneutraal omgebouwd worden naar een EnergieNulWoningen.

De tweede workshop is speciaal voor sportverenigingen die ‘groene euro’s willen scoren’. Uit onderzoek blijkt dat een (sport)vereniging met een eigen accommodatie gemakkelijk 20% op de energiekosten kan besparen met maatregelen die binnen vijf jaar zijn terugverdiend. Verenigingen kunnen zo al gauw duizenden euro’s besparen. Aan bod komen concrete handvaten, tips en een energiechecklist om energie te besparen. Daarnaast komt een vertegenwoordiger van een sportvereniging aan het woord die positieve ervaring heeft opgedaan met het ‘vergroenen’ van het clubgebouw. Hij geeft tips en adviezen hoe je samen met je club, wijk en sponsors tot een goed resultaat kunt komen en bijvoorbeeld zonnepanelen kunt financieren.

Lees ook:Duurzame energie in bedrijf: van idee tot realisatie!
Lees ook:Informatiemarkt Energie besparen doe je nu!
Lees ook:Green Deal Energie!
Lees ook:Samen werk maken van energiebesparing!
Lees ook:Bespaar geld en energie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>