Diabetes in Beweging!

adrz

GOES - “Vrij van angsten kunnen bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Met dans als bewegingsvorm leren kinderen met diabetes beter hun grenzen kennen. Dit helpt ze om hun doel te bereiken en zich bewust, sterk en gelijkwaardig te voelen.” Het Kinderdiabetes Expertise Centrum Zeeland en Scapino Ballet Rotterdam heeft alle kinderen met diabetes en alle andere betrokkenen uitgenodigd op 11 maart bij de presentatie van het project “Diabetes in beweging”. Op uitnodiging van Scapino Ballet Rotterdam mogen de genodigden aansluitend kijken naar de voorstelling “Songs for Drella” in theater de Mythe in Goes.

Voorafgaand aan de voorstelling Songs for Drella van Scapino Ballet Rotterdam krijgen de kinderen, ouders, broertjes, zusjes, dokters, verpleegkundigen, diëtisten, directeuren en sponsoren de resultaten gepresenteerd van een jaar lang hard en samen werken aan het vergroten van vaardigheden om het leven van kinderen met diabetes en hun families dragelijker te maken. In dit project is het thema dans ingezet. Met behulp van danssessies is de goede invloed van beweging op de diabetesinstelling zichtbaar gemaakt.
Tijdens de maandelijkse dansworkshops voor kinderen met diabetes werden kinderen op professionele wijze meegenomen door een danseres van Scapino Ballet Rotterdam. De sessies waren een groot succes, de kinderen genoten. Op 11 maart kan iedereen genieten van de presentatie (filmmateriaal gemaakt tijdens de dansworkshops) en daarna de voorstelling van Songs for Drella.

Lees ook:Diabetes in beweging en Songs for Drella!
Lees ook:Diabetes in beweging!
Lees ook:Dansdroom!
Lees ook:Dansdroom dichtbij voor Zeeuws talent!
Lees ook:Heropening kinderpoli ADRZ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>