Dansdroom dichtbij voor Zeeuws talent!

dansers jong blog
MIDDELBURG – Zeeuwse dansers krijgen de unieke kans in het voorprogramma van beroemde dansgezelschappen te dansen.

De bijzondere danschoreografieën worden gemaakt door topchoreografen en zijn komend najaar in het voorprogramma bij professionele dansvoorstellingen in de Zeeuwse theaters te zien. De verschillende danstrajecten worden gehouden onder de noemer Dansdroom Zeeland en gaan van start in de vier Zeeuwse regio’s. Het project biedt dansers een bijzonder kijkje achter de schermen van de professionele danswereld.

De verschillende danstrajecten:

In de Bevelanden kunnen dansers van verschillende dansstijlen, van ballroom tot salsa en van klassiek tot modern, in het voorprogramma van Danza Cuba dansen. Dit wereldberoemde gezelschap uit Cuba brengt een mix van temperamentvolle Spaanse flamenco, de vloeiende gratie van klassiek ballet, stijlvolle ballroom, moderne dans en een vleugje jazz. Deelnemers aan Dansdroom werken onder leiding van choreograaf Jan Donkers. Hij werkte voor dansacademies in binnen- en buitenland en als artistiek leider bij Het Internationaal Danstheater. Danza Cuba vindt op 25 oktober plaats in de Mythe in Goes.

Moderne dansers kunnen in Walcheren in het voorprogramma van het Scapino Ballet dansen. Scapino is een spraakmakende trendsetter in de moderne dans en populair bij een breed en jong publiek. Annemarie Labinjo en Ed Wubbe zijn hiervoor de choreografen. Annemarie danst al 14 jaar als professioneel danseres. Ed Wubbe is de artistiek directeur van het gezelschap. Hij is één van de meest veelzijdige Nederlandse choreografen wiens werk het meest gezien is in Nederland. Hij maakte vooral naam met grote dansproducties in combinatie met live muziek. Het Scapino Ballet staat op 6 november op de planken in de Stadsschouwburg Middelburg.

Ook de jongere dansers tot 12 jaar worden niet vergeten. Zij staan in het voorprogramma van Little Doll Dance Company, een Rotterdams jeugddansgezelschap dat recent is opgericht door de professionele dansers Deborah Donker en Janine Versluis. De choreografie is gemaakt door Tigresa López-García. Na jaren dansen en lesgeven maken nu zij samen hun eerste jeugd-voorstelling ‘Kippenvel’, een danstheatervoorstelling waar huilen, lachen, liefde, verdriet, angst en droomwerelden samenkomen. Little Doll Dance Company is op 23 november in de Weverij in Zierikzee te zien.

In Zeeuws-Vlaanderen krijgen hiphoppers de kans om samen te werken met Lloyd Marengo. Deze streetdancer pur sang richtte met Tyrone van der Meer de bekende dansgroep 010 BBoyz op, waarmee hij nationale bekendheid verwierf. Ook trad hij op tijdens de Olympische Spelen in Athene. Hij wordt vaak gevraagd om mee te werken aan producties van andere gezelschappen zoals Scapino en Conny Jansen Danst en is bekend van tv-programma’s als So You Think You Can Dance. Lloyd treedt op 17 december op in het Scheldetheater in Terneuzen.

Deelnemen

De inschrijvingen voor Dansdroom Zeeland zijn van start gegaan. Enthousiaste dansers kunnen zich inschrijven via www.scoopzld.nl/dansdroomzeeland. Inschrijven kan nog tot 1 september. Wie verzekerd wil zijn van een plaats: wacht niet te lang! Dansers kunnen zich ook opgeven voor een danstraject in een andere dan de eigen regio. Voor deelname aan de danstrajecten bij het Scapino Ballet en Lloyd Marengo wordt een auditie gehouden.

Lees ook:Dansdroom!
Lees ook:Dansdroom!
Lees ook:Fabriek van de Dansdroom!
Lees ook:Dansdroom Zeeland!
Lees ook:Diabetes in Beweging!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>