Wandelgebied geopend!

wandelen

SLUISKIL – Gedeputeerde Ben de Reu opende afgelopen donderdagmiddag het nieuwe wandelgebied bij Sluiskil. De route van zo’n drie kilometer lang loopt deels over het tunneltracé. Onderweg steek je met het trekvlotje de Westelijke Rijkswaterleiding over. Het trekvlot kreeg als toepasselijke naam ‘De Sleurschuut’. Deze naam is bedacht door Bente Arissen van De Oranje Nassauschool uit Sluiskil. Met haar idee won Bente twee toegangskaartje voor zwembad Scheldorado.

Ommetje met trekvlot

Het wandelgebied bovenop het dak van de Sluiskiltunnel is een waardevolle aanvulling op het wandelnetwerk Oost-Zeeuws Vlaanderen. Na het oversteken van de Westelijke Rijkswaterleiding sta je feitelijk op het dak van de nieuwe Sluiskiltunnel. Dat bijzondere feit is zichtbaar in het landschap: twee grondwallen symboliseren de tunnelbuizen, die zeventien meter onder het maaiveld liggen. Het ommetje van Sluiskil gaat deel uitmaken van het Wandelnetwerk Zeeland. Dit wandelnetwerk beslaat ongeveer 2.300 kilometer aan wandelpaden.

Samenwerking

Diverse partijen hebben een bijdrage geleverd aan de wandelroute en het pontje. De inrichting van het perceel (buizen en beplanting) kwam voor rekening van de BV KKS. Vanuit het Landschapsuitvoeringsplan (gemeente Terneuzen en Provincie) is het trekvlot gerealiseerd, dat de beide oevers van de westelijke rijkswaterleiding verbindt. Stichting Landschapsbeheer Zeeland is verantwoordelijk voor het beheer van het netwerk.

Balans tussen natuur en economie

De Kanaalzone is het kloppend hart van de Zeeuwse economie. Met bedrijven als DOW, YARA en kleinschaliger initiatieven. Een gebied, waar je op het eerste gezicht niet veel natuurwaarden verwacht. Natuur en economie gaan hier echter prima samen. Want om de economie draaiend te houden, is het ook belangrijk dat je hier fijn kunt wonen en recreëren. Samen met de gemeente Terneuzen werkt de Provincie aan landschap en natuur, en aan een balans tussen economie en ecologie. We investeren in nieuwe wegen en vergroening van de industrie, maar ook in een groene omgeving. Want we willen dat de Kanaalzone een strategische regio blijft.

Voor de wandelliefhebbers is het nieuwe wandelgebied natuurlijk een cadeautje:

Lees ook:Wandelen in Middelburg: Nieuw ommetje bij Griffioen!
Lees ook:Samen sterk voor de Zeeuwse kust!
Lees ook:Heiwerkzaamheden toeritten Sluiskiltunnel!
Lees ook:Sluiskiltunnel zaterdag in gebruik! + FOTO
Lees ook:Wegwerkzaamheden voor Sluiskiltunnel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>