Zomerexursies Waterdunen!

waterdunen kaart

BRESKENS – Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland houden in juni en juli elke dinsdagochtend een wandeltocht door Waterdunen onder begeleiding van een gids. Tijdens de tocht wordt uitleg gegeven over de kustversterking, de aanleg van het natuur- en recreatiegebied en de getijdenduiker.

De zomerexcursies vinden elke dinsdagochtend plaats van 10.00 tot 12.00 uur in de maanden juni en juli. Dat betekent: van dinsdag 2 juni tot en met dinsdag 28 juli 2015. Begin- en eindpunt van de tocht is strandpaviljoen Loods Tien in Breskens. Daar verzamelen alle deelnemers, waarna ze onder begeleiding van een gids het gebied in gaan. De route gaat langs de vogeltelpost, de kustversterkingswerken, het natuur- en recreatiegebied in aanbouw en de getijdenduiker. De tocht duurt maximaal twee uur. Trek stevige schoenen aan en zorg bij regen voor gepaste kleding.

Vooraf aanmelden

Wilt u deelnemen aan één van de zomerexcursies? Meldt u zich dan aan voor een dinsdag naar keuze via e-mail ([email protected]) of telefoon (0117-377122). Geef bij uw aanmelding aan welke dinsdag u wilt deelnemen, met hoeveel mensen u komt en geef uw telefoonnummer door. Aanmelden kan tot maandag 12.00 uur voorafgaand aan de excursie. Wees er snel bij, want vol is vol. Deelname is gratis.

Locatie en parkeren

Begin- en eindpunt van de rondleiding is strandpaviljoen Loods Tien, Nieuwesluisweg 50 in Breskens. U kunt parkeren onderaan de dijk op het parkeerterrein langs de Nieuwesluisweg. Over de dijk, op het strand, vindt u Loods Tien. Daar wordt u om 10.00 uur verwacht.

Expositie Waterdunen in Groede

Neemt u ook eens een kijkje in de Grote Kerk aan de Markt in Groede, waar u de vernieuwde expositie Waterdunen gratis kunt bezichtigen. De expositie is tot 1 oktober 2015 dagelijks te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. De expositie laat onder andere zien hoe het recreatie- en natuurgebied Waterdunen eruit komt te zien.

Lees ook:Zomerexcursies Waterdunen!
Lees ook:Waterdunen: De aanleg!
Lees ook:Europa om de hoek!
Lees ook:Inloopbijeenkomst aanleg getijdenduiker Waterdunen!
Lees ook:Informatiebijeenkomst Waterdunen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>