Kazernegrond Vlissingen!

marinekazerne

VLISSINGEN - De Provincie Zeeland en het Ministerie van Defensie hebben afgelopen vrijdag de overeenkomsten ondertekend voor het beschikbaar stellen van de gronden bij de Buitenhaven in Vlissingen. Een belangrijke mijlpaal voor Zeeland en het ministerie. Er kan nu gestart worden met de aanbesteding en bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne. Deze nieuwe kazerne voor de mariniers moet eind 2019 gerealiseerd zijn.

Beschikbaar stellen grond

De Provincie Zeeland stelt de gronden “bouwrijp en om niet” aan Defensie ter beschikking. De afgelopen periode heeft de Provincie de gronden in het gebied hiervoor verworven in nauwe samenwerking met waterschap Scheldestromen en de gemeente Vlissingen. Deze gronden worden vanaf 1 januari 2016 via erfpacht aan Defensie ter beschikking gesteld. De hiervoor benodigde overeenkomsten zijn namens de Provincie Zeeland en het Ministerie van Defensie ondertekend door de Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman en de Commandant van het Commando Dienstencentra van Defensie, Leonard Kok.

Commissaris van de Koning, Han Polman:
“Deze mijlpaal is goed nieuws voor Zeeland. Exact een jaar geleden ondertekende ik samen met de minister van Defensie de bestuursovereenkomst voor de nieuwe kazerne. Het beschikbaar stellen van de gronden is een belangrijke vervolgstap. De kazerne wordt een icoon voor onze provincie: mariniers en Zeeland zijn immers beide actief op de grens van land en zee.”

Commandant van het Commando Dienstencentra van Defensie, Leonard Kok:
“Met het ondertekenen van deze overeenkomsten komen we, 350 jaar na de oprichting van het Korps, weer een stapje dichter bij het terugbrengen van de mariniers, de zeesoldaten van Defensie, naar de voor hen belangrijke thuishaven van Vlissingen!”

Bouwrijp maken

Naast de erfpachtovereenkomst is overeenstemming bereikt over het bouwrijp maken van de gronden. Het bouwrijp maken wordt geregeld in een afkoopsom aan Defensie. Defensie zorgt er vervolgens zelf voor dat de gronden bouwrijp worden gemaakt. De komende maanden worden nog aanvullende onderzoeken uitgevoerd op het gebied van archeologie en bodemgesteldheid. In het najaar zullen Provincie en Defensie nadere afspraken maken omtrent de consequenties van de uitkomsten van deze onderzoeken.

Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne

Samen met het ministerie van Defensie en de gemeente Vlissingen werkt de Provincie Zeeland aan de bouw van de nieuwe marinierskazerne aan de Buitenhaven in Vlissingen. De kazerne zal ruimte bieden aan zo’n 1.800 mariniers en zo’n 80 hectare (160 voetbalvelden) groot zijn.

Lees ook:Handtekening marinierskazerne Vlissingen!
Lees ook:Aanbesteding Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne!
Lees ook:Aanbesteding Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne gestart
Lees ook:Defensie breidt uit!
Lees ook:Aanbesteding marinierskazerne!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>