Defensie breidt uit!

graafmachine

VLISSINGEN -  Zeeland Seaports en het Ministerie van Defensie ondertekenden eerder deze week een overeenkomst voor de erfpacht van 14,5 hectare havengebied in de buitenhaven van Vlissingen. Hiermee breidt Defensie haar terrein in het havengebied met 11,5 hectare uit. 

Dit werd officieel bekrachtigd met het ondertekenen van de erfpachtovereenkomst door de heren J. Erven, projectdirecteur bij Defensie en J. Lagasse, CEO van Zeeland Seaports. Voor Defensie wordt het terrein in de buitenhaven een belangrijke ontsluiting naar de zee.

Vlissingen wordt thuishaven Mariniers

Het Ministerie van Defensie verhuist het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen. Hiermee wordt Vlissingen de thuishaven voor het Korps Mariniers. Naar verwachting eind 2019 zal de nieuwe Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerneworden opgeleverd. De kazerne biedt ruimte aan ongeveer 1.800 mariniers. De komst van Defensie is een belangrijke sociale en economische impuls voor de regio en het bedrijfsleven in de haven van Zeeland Seaports.

Unieke vestigingslocatie

Defensie kiest niet voor niets voor de haven van Vlissingen en haar omgeving, zo stelt de heer Lagasse. “De snelle en open verbinding naar de Noordzee en de ruimte die hier is om te oefenen, maken Zeeland Seaports een unieke vestigingslocatie voor het Korps Mariniers.”
De heer Erven: “Het terrein dat Defensie door deze overeenkomst verkrijgt vormt samen met het binnendijkse gebied waar de kazerne wordt gebouwd een waardevol terrein juist op het grensvlak van water en land. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst eventuele uitbreidingsmogelijkheden van Defensie in het algemeen en de Mariniers in het bijzonder te faciliteren.”

Over Zeeland Seaports

Als havenbedrijf beheert, exploiteert en ontwikkelt Zeeland Seaports de havengebieden van Vlissingen/Borsele en Terneuzen. Samen vormen ze één havengebied dat strategisch is gelegen in Noordwest-Europa. Met een gunstige toegang vanaf de monding van de Westerschelde en met zeer goede achterlandverbindingen. De vele industriële en logistieke bedrijven in het ha

Lees ook:Kazernegrond Vlissingen!
Lees ook:Mariniers oefenen
Lees ook:Mariniers oefenen
Lees ook:Illegale motorcrossers havengebied!
Lees ook:Mariniers opeens op Vlissings Badstrand!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Defensie breidt uit!

  1. Jan kaas

    Beetje jammer alleen dat er nooit aan de mariniers is gedacht. bijna niemand woont momenteel in Zeeland dus of vele moeten verhuizen met gezin,of accepteren dat je alleen nog maar van vrijdag avond tot zondag avond thuis bent bij je gezin.
    Daarbij komen natuurlijk alle oefeningen en uitzendingen dat je al niet thuis bent maar dat is het werk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>