Delegatie gemeentebestuur Kapelle bij herdenking Orry-la-Ville!

franse vlag halfstok

KAPELLE – Een delegatie van het gemeentebestuur van Kapelle woont woensdag 4 mei de jaarlijkse herdenking in het Franse Orry-la-Ville bij. In Orry-la-Ville, de zustergemeente van Kapelle, is de Nederlandse militaire begraafplaats gelegen. De delegatie bestaat in totaal uit een achttal mensen uit de Kapelse gemeenschap en de ambtelijke organisatie. Burgemeester Anton Stapelkamp legt namens het gemeentebestuur van Kapelle een krans.

Op het ereveld Orry-la-Ville bevinden zich 114 graven van Nederlandse soldaten die omkwamen in Frankrijk. Daarnaast bevinden zich op het ereveld ook drie gedenkplaten met de namen van nog eens 108 Nederlandse slachtoffers. Bij de ingang van het ereveld staat een tweetalig bord, met in het Nederlands en Frans achtergrondinformatie over de mensen die er begraven liggen.

Naast het bijwonen van de plechtige herdenkingsceremonie is er ook een ontmoeting met het gemeentebestuur van Orry-la-Ville. Kapelle en Orry-la-Ville onderhouden al tientallen jaren vriendschappelijke contacten. Sinds enkele jaren wordt er door het comité Kap’Orry verschillende activiteiten georganiseerd om de band met Kapelle en Nederland tot uiting te brengen. Orry-la-Ville ligt even ten noorden van Parijs.

Tijdens de Franse herdenking in Kapelle, op 19 mei 2016, brengt een delegatie vanuit Orry-la-Ville een tegenbezoek aan Kapelle.

Lees ook:Achtergronden Franse herdenking in Kapelle!
Lees ook:Herdenking voor Fransen en Marokkanen
Lees ook:Toujours Kapelle, een week vol Franse activiteiten!
Lees ook:Franse herdenking!
Lees ook:Franse herdenking!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>