Inspraak (concept)verordening Wmo en Jeugdhulp!

mond

VLISSINNGEN – De gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen willen hun inwoners graag betrekken in het vormgeven van hun beleid. Dit kan onder meer via een inspraakmogelijkheid. 

Tot en met 11 oktober 2016 is inspraak mogelijk op de (Concept) Verordening Wmo & Jeugdhulp 2017, Gemeente Middelburg/Veere/Vlissingen.

Wmo

Op 1 januari 2015 is de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (hierna Wmo) in werking getreden. Op dezelfde datum is de Jeugdwet ingevoerd. De beiden wetten leggen de gemeenteraad de verplichting op tot het vaststellen van beleid en een verordening. Gekozen is voor een Walchers breed beleid. Daarnaast is er Walchers breed één verordening gemaakt waarin beide wetten zijn samengebracht. De verordening bevat de regels die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van lokale beleid. Op bepaalde onderdelen biedt de verordening de ruimte aan het college om onderwerpen nader uit te werken.

Evaluatie

Naar aanleiding van de (eerste) uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) en signalen vanuit de uitvoeringsorganisatie, is het beleid en de regelgeving geëvalueerd. De uitkomst geeft aanleiding om zowel het beleid als de verordening op bepaalde onderdelen aan te passen. De nieuwe verordening vervangt de Verordening Wmo & Jeugdhulp 2015.

Inzage en inspraak

De concept Verordening Wmo & Jeugdhulp 2017 ligt gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis van Middelburg, gemeentehuis Veere en stadhuis van Vlissingen. Inspraak is mogelijk tot en met 11 oktober 2016. Daarnaast is de concept Verordening Wmo & Jeugdhulp 2017 digitaal te raadplegen op de website van Walcheren voor Elkaar.
Reacties worden centraal verzameld bij de gemeente Vlissingen en kunt u sturen naar e-mail [email protected]

Lees ook:Wmo-kadernota!
Lees ook:Vlissingen stelt Verordening Wmo en Jeugdhulp vast
Lees ook:Inloopbijeenkomsten parkeren!
Lees ook:Subsidieverordening en subsidieverlening
Lees ook:Meningen ‘Visie op het Specialistisch Zorglandschap Jeugdhulp Zeeland’ gevraagd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>