Zeeuwen welkom om te lenen!

eurobiljetten

MIDDELBURG – Nederlanders leenden in 2016 fors meer dan het jaar ervoor. In 2016 steeg het gemiddelde gewenste leenbedrag voor consumptief krediet met 19% naar €18.337. In Zeeland steeg dit bedrag met 12% naar €17.050 ten opzichte van het gewenste bedrag in 2015. Dit blijkt uit resultaten van het Nationaal Leenonderzoek 2016, dat door Geldshop is uitgevoerd.

De onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, analyseerde data van 29.501 leningaanvragen uit 2016.

Zeeland verbeterd in afwijzingen van leningaanvragen

Zeeland was koploper in het aantal afwijzingen. In de resultaten uit 2015 kwam Zeeland naar voren als provincie met het hoogste aantal afwijzingen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. In 2016 verbeterde de situatie dusdanig dat Zeeland onder het landelijk gemiddelde uitkwam.

Afwijzing door BKR komt vaakst voor in Limburg

Vergeleken met data uit de voorgaande jaren, is het aantal afwijzingen op basis van een negatieve BKR verminderd. Toch waren er nog wel afwijzingen door een negatieve BKR-registratie. In Limburg werden mensen – ten opzichte van het landelijk gemiddelde – het vaakst geweigerd in verband met een negatieve BKR. Utrecht kende daarentegen de minste afwijzingen door een negatieve BKR-registratie

Zeeland in top 3 vaakst-lenende provincies

Flevolanders lenen het vaakst. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde, vragen Flevolanders ruim 76% vaker een lening aan. Ook Zuid-Holland (118%) en Zeeland (109%) zaten ruim boven het landelijk gemiddelde. Utrechters lenen het minst vaak, namelijk 22% minder dan het landelijk gemiddelde.

Verschil mannen en vrouwen klein(er) in Zeeland

Op landelijk niveau lenen mannen gemiddeld €19.418, terwijl vrouwen €14.644 lenen. Het verschil is dus zo’n €4.700. In Zeeland liggen de de leenbedragen lager, maar ook het verschil is kleiner. Zeeuwse mannen lenen gemiddeld €17.872, daar Zeeuwse vrouwen €15.815 lenen (een verschil van €2.002).

Alle resultaten van het onderzoek, inclusief de gegevens per provincie, leeftijdsgroep en geslacht; zijn gepubliceerd op de website van Geldshop.

 

Lees ook:Zeeuwen lenen minst voor verbouwen
Lees ook:Zeeuwen lenen minder en lager voor verbouwing
Lees ook:Zeeuw leent vaker dan gemiddeld voor auto!
Lees ook:Zeeuwen lenen vaak en hoog voor nieuwe auto
Lees ook:39% meer Zeeuwse leningoversluiters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>