Zeeuwen lenen minder en lager voor verbouwing

eurobiljetten

MIDDELBURG – Dit jaar vragen Zeeuwen vragen dit jaar 2,4 procent minder aan om een verbouwing te financieren. Ook lenen inwoners van Zeeland, ten opzichte van het landelijk gemiddelde, minder vaak voor een verbouwing. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, waarbij 7.633 leningaanvragen uit de eerste drie kwartalen van 2016 en 2017 werden onderzocht.

De aantrekkende economie, evenals de positieve trend die te zien is op de woningmarkt, hebben duidelijk gunstige effecten op het consumentenvertrouwen. Dit lijkt consumenten ook het vertrouwen te geven om vaker aan een verbouwing te denken.

Nederlanders willen steeds hogere bedragen lenen om een verbouwing te financieren. Waar het gewenste bedrag in 2016 nog 13.365 euro was, is dit in 2017 gestegen tot 15.262 euro; een toename van 14,2 procent.

Er zijn provinciaal gezien twee provincies waar het leenbedrag is gedaald; Zeeland en Drenthe. In Zeeland daalde het gewenste bedrag met 2,4 procent. Naast de daling van het gewenste leenbedrag lenen Zeeuwen minder vaak om een verbouwing te financieren. Ten opzichte van het landelijk gemiddelde lenen Zeeuwen namelijk 75,4 procent minder vaak voor een verbouwing.

Huurders lenen vaker voor verbouwing

Het aantal aanvragen voor een verbouwingslening is onder huurders gestegen met 35 procent. 22,2 procent van de leningaanvragen ten behoeve van een verbouwing komt dit jaar van huurders. Het gemiddelde leenbedrag onder huurders bedraagt hierbij 8.990 euro

‘’De woningmarkt is krap en ook huurders hebben hier in zekere zin last van. Mogelijk zorgt dit ervoor zorgen dat huurders ervoor kiezen om juist te investeren in de huurwoning waarin zij wonen.  Gezien de leenbedragen vermoeden wij dat het hier vooral gaat om ‘cosmetische ingrepen’ ten gunste van het woongenot.’’, verklaart Geldshop.

Het gehele onderzoek, inclusief provinciale data, is te vinden op de onderzoekspagina van Geldshop.

Lees ook:Zeeuwen lenen minst voor verbouwen
Lees ook:Zeeuwen lenen vaak en hoog voor nieuwe auto
Lees ook:Zeeuwen welkom om te lenen!
Lees ook:Zeeuw leent vaker dan gemiddeld voor auto!
Lees ook:39% meer Zeeuwse leningoversluiters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>