Verdere daling WW-uitkeringen

uwv

GOES – Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in oktober 2017 in Zeeland 19% lager dan een jaar geleden. Deze daling is iets sterker dan de landelijke daling van 18%. Het aantal WW-uitkeringen neemt in alle sectoren af, ook in de detailhandel, een sector die de afgelopen jaren te kampen had met grote faillissementen.

Aantal WW-uitkeringen in Zeeland 19% lager dan jaar geleden

Eind oktober 2017 waren er in Zeeland 6.047 lopende WW-uitkeringen. Dit was 19% minder dan een jaar geleden. Deze daling is iets sterker dan de landelijke daling van 18%. Op landelijk niveau waren er in oktober 2017 in totaal 343.096 WW-uitkeringen. Het landelijke WW-percentage bedroeg in oktober 2017 3,8%, in Zeeland lag dat percentage met 3,1% aanzienlijk lager.

Herstel detailhandel

De detailhandel heeft roerige jaren achter de rug. De sector leed zwaar onder de recessie en toen economisch herstel doorzette, kreeg de detailhandel te maken met faillissementen van diverse grote winkelketens. De vooruitzichten voor de detailhandel zijn inmiddels weer positief en de omzet stijgt als gevolg van toegenomen consumentenvertrouwen. UWV verwacht in de periode 2016-2018 voor Zeeland een groei van het aantal banen met 3,7%, waarmee het totaal aantal banen in de sector in 2018 uitkomt op 18.900. Ook de ontwikkeling van het aantal lopende WW-uitkeringen aan mensen die in de detailhandel werkzaam waren, laat zien dat het beter gaat met de sector. Afbeelding 1 laat zien dat dat aantal in oktober 2017 in Zeeland 33% lager lag dan in oktober 2016.

Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Minder ww-uitkeringen
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen Zeeland in 2017 fors gedaald
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Daling WW-uitkeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>