Luiers zijn restafval

kliko

HULST - Luiers horen thuis in de grijze rolemmer. Het is restafval. De grijze rolemmer is – als afval goed wordt gescheiden – hiervoor groot genoeg. Waar problemen kunnen ontstaan, is bijvoorbeeld in gezinnen waar méér dan twee kinderen in de luiers zitten. Dat blijkt uit informatie van Luierrecycling Nederland en uit ervaringen van andere gemeenten. Deze gezinnen ontvingen een brief van de gemeente, waarin hen een oplossing wordt aangeboden.

Huishoudens die geen brief hebben ontvangen en waar toch problemen worden ervaren, kunnen contact opnemen met de gemeente Hulst op tel. 14 0114. Er wordt dan getracht doormiddel van tips en adviezen de situatie op te lossen of er wordt in overleg naar een passende oplossing gezocht.

Het stinkt
Met name in de zomermaanden kunnen de luiers, incontinentiemateriaal en dergelijke mogelijk stankoverlast veroorzaken. Geadviseerd wordt om in de warmere maanden de luiers en andere materialen te verpakken in een plastic zakje of luierzak, alvorens deze in de grijze rolemmer te deponeren. Het verluchten van de container – door een stukje hout/wasknijper onder het deksel te steken – vermindert mogelijke stankoverlast aanzienlijk.

Lees ook:Heleboel luiers
Lees ook:Afvalinzameling verandert
Lees ook:Andere afvalinzameling
Lees ook:Bedrijfsafval Hulst
Lees ook:Gratis zwemmen minima!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>