“Zeeuwen zorgen voor meeste afval”

afval

MIDDELBURG – Zeeuwen produceren jaarlijks gemiddeld 763 kilo huishoudelijk afval. Dat is 45 procent meer afval dan het landelijk gemiddelde. Zeeland is daarmee de provincie waarin de hoeveelheid afval per inwoner het hoogst is. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, waarbij de lokale verschillen in de hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner in kaart zijn gebracht.

Provinciale verschillen
Op provinciaal niveau bestaan er vrij grote verschillen in de gemiddelde hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner. Zeeuwen produceren met 763 kilo persoon veruit het meeste afval. Ook de Friezen produceren met een jaarlijks gemiddelde van 618 kilo per inwoner aanzienlijk meer huishoudelijk afval dan de overige provincies.
Aan de andere kant zijn er ook provincies die relatief weinig afval produceren. Gelderlanders geven het goede voorbeeld met een jaarlijks gemiddelde van 475 kilo afval per persoon. Ook Overijssel (483 kilo per inwoner) en Flevoland (497 kilo per inwoner) blijken relatief schone provincies als het aankomt op de productie van huishoudelijk afval.
Inline afbeelding 1

Lees ook:Zeeuwen zijn afvalkampioenen
Lees ook:Zeeuwen zorgen voor het meeste afval!
Lees ook:Zeeuwen duur uit met afvalstoffenheffing 2018
Lees ook:Andere afvalinzameling
Lees ook:100 huishoudens doen mee aan 100-100-100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>