Een verantwoord visje op je bord

RENESSE – Tien Zeeuwse restaurants serveren tijdens de Week van de Zee (16 tot en met 23 mei) een Goed Vismenu. Op dit menu staan alleen maar vissoorten uit de groene kolom van de Viswijzer of vissoorten met het MSC-keurmerk. In heel Nederland doen meer dan honderd restaurants mee aan de actie.

Visliefhebbers weten dat ze bij de deelnemende etablissementen kunnen genieten van een verantwoord menu. Organisatoren van het initiatief zijn het Wereld Natuur Fonds (WNF), Stichting De Noordzee, Koninklijke Horeca Nederland en de duurzame culinaire gids Puur! uit eten. Tegelijkertijd met het Goed Vismenu lanceert Stichting De Noordzee samen met het WNF op zaterdag 16 mei de Viswijzer 2009/2010. De Viswijzer geeft een overzicht van de duurzaamheid van vissoorten, schelp- en schaaldieren die in Nederland het meest gegeten worden, ingedeeld in een groene, oranje en rode kolom. Groen staat voor prima keuze, oranje voor tweede keuze en rood voor liever niet.

Wil je zeker weten dat er een verantwoord visje op je bord ligt ga tijdens de Week van de Zee dan naar een van de volgende Zeeuwse restaurants: 4 Beaufort, De Branding Basic Beach Bar en Strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse, De Kabbelaar in Scharendijke, De Perenboom in Burgh-Haamstede, Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, Restaurant Scherp in Middelburg, Auberge des Moules in Philippine, De Afslag in Breskens en De Kromme Watergang in Hoofdplaat.


Zeeland weergeven op een grotere kaart

Lees ook:Garnaal voortaan tweede keus in de Viswijzer
Lees ook:Alles kleurt Oranje……
Lees ook:Duikt Zeeland naar een wereldrecord?
Lees ook:Zeeland kleurt oranje: maar is pessimistisch over kansen Nederlands elftal!
Lees ook:Stichting De Noordzee haalt 11.555 kilo afval van stranden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>