Garnaal voortaan tweede keus in de Viswijzer

Garnalen

VLISSINGEN – Slecht nieuws voor de schippers en bemanning van de twintig Zeeuwse garnalenkotters:  De Hollandse garnaal is vrijdag in de nieuwe Viswijzer opgeschoven naar de tweede keus en staat nu in de oranje kolom.

De samenstellers zijn het Wereld Natuurfonds en Stichting Noordzee en die vinden dat de garnalenvissers te weinig vorderingen maken op het gebied van duurzame visserij. Daardoor konden ze volgens de twee organisaties niet langer in de beste en groene zone blijven.

Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour!
Lees ook:Stichting De Noordzee houdt vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour
Lees ook:Stichting De Noordzee haalt 11.555 kilo afval van stranden
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour!
Lees ook:In één maand hele Noordzeekust schoon!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Garnaal voortaan tweede keus in de Viswijzer

  1. Nils

    Wie betaalt bepaald. Die uitdrukking is zeker van toepassing op de oordelen die stichting de Noordzee en het WNF geven. Het grote geld (lees de fabrieksschepen) zijn msc gecertificeerd.

    Duurzaam vissen met een fabrieksschip, waar o.a. Greenpeace dankbaar gebruik van maakt in hun promotiefilmpjes, wordt met allerlei onzin argumenten goedgekeurd.

    Kleinschalige visserij, die nooit verantwoordelijk is geweest voor overbevissing wordt doelbewust de nek omgedraaid door stichting de Noordzee en het WNF.

    Hoeveel financiële steun krijgen stichting de Noordzee en het WNF van de grote multinationals om hun eigen inkomen veilig te stellen. Niemand die je daar over hoort.

    En dat één van de grootste multinationals uit de voedselindustrie de oprichter is van het MSC keurmerk daar hoor je niet over, waarschijnlijk omdat dit keurmerk met vooropzet in het leven is geroepen om de grote rederijen met fabrieksschepen door te kunnen laten vissen.

    Nog meer achtergrond over de zogenaamde goede viswijzer die in Nederland gepromoot wordt door stichting de Noordzee en het WNF. Commercieel gezien komt deze de supermarktketens erg goed uit. Meer achtergrond informatie: http://bit.ly/bru8tM

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>