Stichting De Noordzee haalt 11.555 kilo afval van stranden

 

strand afval

 

CADZAND - In 27 dagen heeft Stichting De Noordzee de hele Noordzeekust afvalvrij gemaakt tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. En dit was noodzakelijk: 11.555 kilo afval is er in totaal van de stranden gehaald. De stichting kreeg hierbij hulp van 2015 vrijwilligers. Floris van Hest, vanaf 1 september de nieuwe directeur van Stichting De Noordzee, maakte op het strand van Kijkduin de resultaten van de opruimactie bekend. De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee trok deze maand van Cadzand tot en met Schiermonnikoog en maakte hierbij 350 kilometer strand schoon.
Heel veel plastic, twee dode zeehonden en luiers
Stichting De Noordzee organiseert de Boskalis Beach Cleanup Tour om in kaart te brengen hoeveel en wat voor soort afval er op de Nederlandse stranden ligt. Op deze manier wil zij mensen bewust maken van het afvalprobleem om zo vervuiling van de Noordzee te voorkomen. De afvalitems die het meest gevonden werden zijn vistouwen en -netten, kleine stukjes plastic, sigarettenpeuken, snoep- en snackverpakkingen en doppen. Vrijwilligers deden ook bijzondere vondsten op de stranden, zo vonden zij een herdenkingskrans van de Tweede Wereldoorlog, een schort van een visser, flessenpost, luiers voor volwassenen en dode dieren, waaronder twee jonge zeehonden en vele vogels.
Ingrijpen noodzakelijk
Het afval dat is opgeruimd tijdens de opruimactie is via de Strandscanner app in kaart gebracht. De informatie uit deze app toont aan dat ingrijpen noodzakelijk is. Stichting De Noordzee gebruikt de resultaten dan ook om oplossingen voor het afvalprobleem te ontwikkelen. Zo pakt zij het probleem bij de kern aan en kan de hoeveelheid afval die in zee belandt worden teruggebracht.
Over Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee (SDN) is de natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. De organisatie streeft naar een gezonde zee vol vis en ander leven. SDN is actief op de thema’s: beschermde natuur, duurzame visserij, schone scheepvaart en afvalvrije Noordzee en stranden. De Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is mogelijk dankzij de steun van partners. Sinds de eerste editie in 2013 is er dankzij de hulp van 4.015 vrijwilligers in totaal 38.223 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald.

www.beachcleanuptour.nl

www.noordzee.nl

 

Lees ook:Stichting De Noordzee zoekt hulp bij opruimen 1,2 miljoen afvalitems!
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour!
Lees ook:Stranden schoon in etappes!
Lees ook:Stichting De Noordzee houdt vijfde Boskalis Beach Cleanup Tour
Lees ook:Boskalis Beach Cleanup Tour!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>