Aandacht voor verrommelde plekken

MIDDELBURG – De Provinciale Milieufederaties starten op 9 mei met een landelijke stemcampagne om ‘de meest verrommelde plek’ per provincie te achterhalen. Daarnaast gaat een promotieteam het land in om aandacht te vragen voor het Nederlandse landschap en de storende verrommeling. Zeeland mag het spits afbijten, en is de eerste provincie die het promotieteam op bezoek krijgt. Op 9 mei staat het team op de markt in Middelburg. Iedereen kan via een website  aangeven aan welke verrommelde locatie hij of zij zich het meeste stoort.  In oktober wordt vervolgens in elke provincie het startschot gegeven om de ‘winnende’ verrommeling op te ruimen. Afgelopen maanden zijn al honderden meldingen binnengekomen van verrommelde locaties in Nederland. Zo worden de kassen bij Rilland, het Evides-gebouw bij ‘s-Gravenpolder, het vakantiepark aan de Rampweg in Renesse en bedrijventerrein De Zompe in Middelburg als lelijke plekken in het landschap genoemd. De Provinciale Milieufederaties hebben deze meldingen geanalyseerd en samen met deskundigen hebben zij per provincie een top-6 genomineerd. Burgers kunnen nu uit die top-6 de meest verrommelde plek van hun provincie kiezen. Ook kunnen zij oplossingen aandragen hoe de verrommeling het beste opgeruimd kan worden.

In oktober worden er in alle provincies opruimacties gehouden. Er is dan ook een finale waarin de meest verrommelde plek van Nederland bekend wordt gemaakt.  Joris Hogenboom, Portefeuillehouder Ruimte bij De Provinciale Milieufederaties: “Dat veel mensen zich storen aan verrommeling is inmiddels duidelijk. Al reizend met de trein of auto, al wandelend met de hond of op de fiets naar de sportclub kunnen we de verrommeling zien toenemen. De insteek van de campagne is om op zoek te gaan naar oplossingen. Het is nu zaak om bestaande verrommeling aan te pakken en nieuwe aantasting te voorkomen. Om dat te kunnen moeten we eerst een beeld krijgen waaraan mensen zich het meeste storen: welke verrommeling, in welke landschappen van Nederland. Daar is het meldpunt voor in het leven geroepen.”

Lees ook:Middelburgse golfnetten gekozen tot meest rommelig stukje Zeeland
Lees ook:Provinciale Statenverkiezing kost Zeeland 2 ton!
Lees ook:Meeste Zeeuwen vinden provincie een overbodige bestuurslaag!
Lees ook:Subsidieregister!
Lees ook:Mannen rijden compacte middenklasser!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aandacht voor verrommelde plekken

  1. Pingback: Zeeland prikbord blog » Provincie Zeeland gaat reorganiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>