Vrachtwagen rijdt plassende Duitser dood

GOES – Een 29-jarige Duitser heeft gisteren een sanitaire stop naast de A256 bij Goes niet overleefd. De man stond op de Deltaweg (A256) ter hoogte van de kruising Goes-‘s-Heer Hendrikskinderen in de file. Samen met een andere inzittende moest hij nodig plassen. De twee Duitsers stapten uit en liepen naar de berm. Eenmaal klaar keerde de 29-jarige uit Erfstadt terug naar de auto. Daarbij zag hij een vrachtwagen over het hoofd die via de vluchtstrook probeerde de file te ontwijken.
Omstanders, onderwie twee militairen, hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar tevergeefs. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ook te laat, de Duitser overleed te plaatse.
De politie heeft de vrachtwagenchauffeur, een 37-jarige man uit Woensdrecht, aangehouden. Na verhoor mocht hij enkele uren later weer gaan.
Het ongeluk leidde tot lange files op de Deltaweg en de aansluitende A58.
De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Ook wil ze nog graag de twee militairen spreken die eerste hulp aan het slachtoffer hebben verleend. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Lees ook:Chauffeur die plassende Duitser doodreed wellicht voor rechter
Lees ook:Hofaanklager heeft begrip voor vrachtwagenchauffeur die Duitser doodreed!
Lees ook:Duitse jongen spuit pepperspray in gezicht van campingbaas
Lees ook:Krabbendijkse trucker verongelukt, 2-jarig zoontje overleeft crash wel
Lees ook:Duitser gearresteerd na mishandeling politieagent!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vrachtwagen rijdt plassende Duitser dood

  1. dirk

    vrachtwagenchauffeur rijdt plassende duitser dood op de vluchtstrook omdat hij de file wilde omzeilen.na een verhoor van een paar uur mocht hij weer verdergaan.volgens mij is dit een zwaar misdrijf en hoor je toch echt ergens anders te logeren dan weer lekker naar huis te gaan.
    of is dit het beleid van de Zeeuwse politie?

      /   Reply  / 
    1. l clappers

      schande van die vrachtwagenbesteurder die moet een goede bekuering hebben je moet aanslueten in de fille dat moet iedereen ook hij die duitserhad daar niet moeten lopen maar je kunt het ook niet ophuoden vrachtwagends kijken nergend meer na

        /   Reply  / 
  2. richard

    ik ben het helemaal met je eens.

      /   Reply  / 
  3. hans

    Dit geeft precies aan wat voor terreur vrachtwagens uitoefenen op de weg. Ik begrijp dat je chauffeur bent voor je brood, maar juist dan mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten. En als je op een vluchtstrook niet meer kunt stoppen, hoe hard reed je dan? Niet 10 km per uur denk ik.

    Dit soort mensen, en alle vrachtwagenchauffeurs die het overige verkeer bewust onveiliger maken met hun asociale acties direct levenslang alle rijbewijzen afnemen en met deze gevolgen een jaar of 20 de bak in.

      /   Reply  / 
  4. Guido

    Rijden over de vluchtstrook schijnt overal in filesituaties gewoon te zijn. Ik maak het in de Randstad bijna dagelijks mee. Hoe drukker, hoe asocialer het gedrag.
    Daarbij kan ik het nog het meest van een vrachtwagenchauffeur begijpen dat hij probeert tijd te winnen, vanwege het rigide rijtijdenbesluit, iets wat personenvoertuig-automobilisten niet als verweer kunnen hanteren. Daar wordt simpelweg aangenomen, dat men meer recht heeft op vrije doorgang dan de anderen.
    Typisch voorbeeld uit mijn omgeving: vals voorsorteren aan een drukke rotonde met verkeerslichten en dan op de rotonde zich snel naar de gewenste baan smokkelen, daarbij de verkeersdeelnemers op die baan verdringend. Waarom wachten op een lange rode fase, als het zo ook gaat ? Een sukkel die zich aan de regels houdt en zo kostbare minuten verspeelt.

    Wat kunnen we daartegen doen ? Tweeledig: strengere politiecontrole met harder optreden en een brede bewustwordingscampagne, waarin de bevolking wordt opgeroepen zich te bezinnen op een sociaal en veilig gedrag. Elke verkeersdode is er een teveel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>