Bruinvissen kiezen Oosterschelde als thuis

bruinvisYERSEKE – Het is officieel: De Oosterschelde heeft er een nieuwe bewoner bij. De bruinvis. Stichting Rugvin en het WNF zette onlangs een bruinvissentelling op touw in de Oosterschelde. In deze Zeeuwse plas zijn wel meer bruinvissen gespot, maar dat ze ook nu waargenomen zijn, betekent dat de bruinvis zich definitief in de Oosterschelde heeft gevestigd.

Bij de telling zijn 15 exemplaren waargenomen. Ook in september werden er al 37 bruinvissen geteld, waaronder vijf kalfjes, maar toen was het windstil en dan zie je hun vinnen beter. Normaal komen bruinvissen alleen voor in open zee. De Stichting Rugvin noemt het uniek dat ze nu ook in een afgesloten gebied als de Oosterschelde voorkomen.

Lees ook:Telling: zeker veertig bruinvissen in de Oosterschelde
Lees ook:Kust vol met dode bruinvissen
Lees ook:Jongeren adviseren over bruinvissen in de Oosterschelde!
Lees ook:Bruinvissen dood in Oosterschelde!
Lees ook:Subsidie voor Nationaal Park Oosterschelde!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bruinvissen kiezen Oosterschelde als thuis

  1. marco pfister

    hallo
    ik heb enige week geleden tijdens het varen op oosterschelde ook een vijftal bruinvissen bij elkaar mogen aanschouwen ,schitterend.
    ben ook afgelopen zaterdag tijdens het varen op de grevelingen vergezeld door een bruinvis ,snel wendend onder de boot door en deze vriend zwom nog een tijdje mee met ons.
    dus ook op de grevelingen komt dit mooie zoogdiertje blijkbaar voor.

    groeten; marco pfister

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>