Telling: zeker veertig bruinvissen in de Oosterschelde

bruinvisMIDDELBURG – In de Oosterschelde leven minstens veertig bruinvissen. Dat blijkt na een telling door vrijwilligers van de Stichting Rugvin en het Wereld Natuur Fonds (WNF), meldt de PZC.

De vrijwilligers togen met zeven boten de Oosterschelde op en spoorden de bruinvissen op met verrekijkers en geluidsapparatuur. ‘”Sinds een aantal jaren worden regelmatig bruinvissen waargenomen in de Oosterschelde, maar niemand wist tot dit weekeinde hoeveel dieren dat er hier rondzwommen”, aldus Frank Zanderink van de Stichting Rugvin op de site van Nu.nl.

De bruinvis (Phocoena phocoena) is een dolfijnachtige die maximaal 1,80 meter kan worden en zestig kilo zwaar. Bruinvissen hebben een stompe snuit, een lage, driehoekige rugvin en een platte staartvin. De rug is donkergrijs, de buik helderwit. Ze worden nogal eens gezien in de Oosterschelde en zo nu en dan spoelt er wel eens een bruinvis aan op de Zeeuwse kusten.

Lees ook:Bruinvissen kiezen Oosterschelde als thuis
Lees ook:Jongeren adviseren over bruinvissen in de Oosterschelde!
Lees ook:Kust vol met dode bruinvissen
Lees ook:Bijna 20 ton afval opgeruimd tijdens Boskalis Beach Cleanup Tour!
Lees ook:Een wondere wereld onder water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>