Startbijeenkomst over gekrompen dorpen gemeente Veere!


MELISKERKE – Stichting Landschapsbeheer houdt in samenwerking met de drie Walcherse gemeenten op donderdag 22 maart van 19.00 tot 22.00 uur een startbijeenkomst voor het project ‘gekrompen dorpen’. Dit project richt zich op het zichtbaar maken van gekrompen dorpen op Walcheren. Dat gebeurt in dorpshuis Ons Huis aan de Burgemeester Adelaarstraat 26 in Meliskerke.

Verspreid over Walcheren liggen verschillende gehuchten. Vaak klein en onopvallend. Vroeger waren ze echter groter en in het bezit van een kerk. Alleen al binnen de gemeentegrenzen van Veere gaat het om 10 plaatsen, maar ook elders op Walcheren kunnen we gehuchten met een soortgelijke geschiedenis aantreffen. We noemen ze ‘gekrompen dorpen’. In archeologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk opzicht zijn deze dorpen van groot belang. Het doel van het project ‘gekrompen dorpen’ is het plaatsen van nieuwe informatieborden bij de gekrompen dorpen en het daadwerkelijk blootleggen van een cultuurhistorisch- of archeologisch object dat direct verband heeft met het gekrompen dorp (bijvoorbeeld een kerk of begraafplaats). In de gemeente Veere zijn de volgende gekrompen dorpen geselecteerd: Boudewijnskerke, Buttinge, Hoogelande, Sint Janskerke, Krommenhoeke, Mariekerke en Zanddijk.

Programma
19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
19.15 uur: Opening en welkomstwoord door Wethouder Molenaar, gemeente Veere
19.30 uur: Geschiedenis van de Gekrompen Dorpen door Aad de Klerk, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland
20.00 uur: Uitleg project door Sandra Dobbelaar, Stichting Landschapsbeheer Zeeland
20.20 uur: Vormen van groepjes door de aanwezigen
20.30 uur: Napraten en documenten bekijken, informeel mogelijk vragen stellen
21.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden
U kunt zich tot dinsdag 20 maart aanmelden bij stichting Landschapsbeheer Zeeland via 0113-23 09 36 of via e-mail:[email protected].

L

Lees ook:Lente tip (5):Naar de gezellige dorpjes!
Lees ook:Doe eens een rondje Walcheren…..
Lees ook:Veere genomineerd voor De Juichwilg!
Lees ook:Wandelnetwerk!
Lees ook:Lintjesregen in de gemeente Veere!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>