Slavernij nog steeds groot probleem!

MIDDELBURG – Slavernij is een groot probleem. Slavernij wordt vooral geassocieerd met de seksindustrie maar het speelt ook in andere sectoren. FairWork en ManpowerGroup gaan de strijd aan tegen deze moderne slavernij door bij te dragen aan bewustwording en praktische hulp aan slachtoffers te bieden.

Moderne slavernij komt in alle arbeidssectoren voor, bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw, logistiek, productie, horeca en de schoonmaak. Onder moderne slavernij wordt verstaan dat een persoon op de werkvloer uitgebuit wordt. Denk aan niet of nauwelijks betaald worden, (zeer) slechte arbeidsomstandigheden en volledig in de greep van een tussenpersoon of baas.

ManpowerGroup werkt samen met stichting FairWork aan een standaard gedragscode in het bedrijfsleven. Daarnaast helpt ManpowerGroup, actief in het Zeeuwse, slachtoffers van deze slavernij met het vinden van nieuw werk in Nederland of in het land van herkomst. Uit onderzoek blijkt dat een ‘normale’ baan voor slachtoffers de hoogste prioriteit heeft.

‘Ik ben trots dat wij de krachten bundelen met FairWork en dat we de strijd aangaan tegen moderne slavernij,’ aldus Jilko Andringa, algemeen directeur ManpowerGroup Nederland. ‘Het mooie van onze samenwerking is dat we direct iets kunnen doen. We maken ons netwerk bewust van het bestaan en willen zo de maatschappelijke discussie verder aanwakkeren en er aan bijdragen dat het eerder herkend wordt en er iets aan kan worden gedaan. Daar is de gedragscode een wezenlijk onderdeel van. En we helpen slachtoffers met het zoeken naar een passende baan.’

De samenwerking met FairWork past in de internationale maatschappelijke rol van ManpowerGroup. Al jarenlang werkt ManpowerGroup samen met partnerorganisaties als Polaris, Verite, End Human Trafficking Now! en de Global Business Coalition Against Trafficking om het bedrijfsleven bewust te maken over mensenhandel en moderne slavernij.

FairWork is een stichting die moderne slavernij in Nederland bestrijdt en voorkomt. FairWork informeert, activeert en beïnvloedt publiek, politiek en werkgevers. De stichting heeft als doel het verspreiden van kennis over (slachtoffers van) moderne slavernij, de hulpverlening aan slachtoffers uitbreiden en verbeteren.

Lees ook:Gedragscode duikers!
Lees ook:Discussie-avond Vlissingen over slavernij!
Lees ook:So What in ‘t Gasthuis Middelburg!
Lees ook:Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!
Lees ook:Zeeland herdenkt afschaffing slavernij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>