Dansdroom Zeeland!

dansdroom zeeland

MIDDELBURG - De tweede editie van het grootschalige dansproject Dansdroom Zeeland gaat dit najaar van start.

 Zeeuwse (amateur)dansers van verschillende leeftijden en dansniveaus krijgen hiermee de kans om onder leiding van een topchoreograaf een danschoreografie in te studeren en daarmee in het voorprogramma te staan van Introdance of vanIsabekke Beernaert. Ook biedt Dansdroom Zeeland jonge dansers de mogelijkheid deel te nemen aan de bijzondere locatievoorstelling van de Dutch don’t dance division in de Machinefabriek in Vlissingen.
Introdans

Het in Arnhem gevestigde dansgezelschap Introdans reist met haar energieke en zeer toegankelijke dansvoorstellingen de hele wereld rond. Hun aanstekelijke dansrepertoire van gerenommeerde choreografen is modern met een klassieke basis. Op 20 november doet Introdans de Stadsschouwburg Middelburg aan. Voor deelname aan dit voorprogramma worden dansers gezocht in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar.

Isabelle Beernaert

Modern choreograaf Isabelle Beernaert is niet meer weg te denken uit de theaterwereld. Ze is onder andere bekend van de tv-programma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle, waarin zij met haar team uiteindelijk de finale won. Haar theatervoorstellingen werden in 2012 en 2013 bekroond met de Danspublieksprijs. Voor deelname aan het voorprogramma bij haar voorstelling op 31 januari 2015 in het Scheldetheater in Terneuzen, wordt op 21 september 2014 een auditie gehouden voor gevorderde dansers van 12 tot en met 18 jaar.

De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division creëert multidisciplinaire dansvoorstellingen die ze voor bijzondere locaties, theaters en festivals maken. De artistiek leiders van dit gezelschap, Rinus Sprong en Thom Stuart, zijn bij het grote publiek vooral bekend door hun deelname aan respectievelijk het eerste en tweede seizoen van The Ultimate Dance Battle. Voor Dansdroom Zeeland maken ze een locatievoorstelling die op 8 november in de Machinefabriek Vlissingen zal plaatsvinden. Dansers van het MBO-Dans, de dansklassen van het Scheldemond College en diverse basisscholen uit Vlissingen zullen alvast meedansen, maar de organisatie zoekt nog meer jonge dansers van 8 tot en met 12 jaar uit heel Zeeland die hieraan willen deelnemen.

Deelnemen

Repetities vinden grotendeels in de herfstvakantie in het Omnium, voormalig Sportpunt Zeeland, in Goes plaats. De repetitiedata en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.scoopzld.nl/dansdroomzeeland. Inschrijven kan nog tot 15 september 2014.

Er hebben zich op dit moment ongeveer 70 jonge dansers uit heel Zeeland ingeschreven. De organisatie hoopt dit aantal de komende weken nog te verdubbelen. Dansdroom Zeeland is een samenwerking tussen Stichting Danzee, SCOOP, MBO Dans, de Zeeuwse theaters en alle Zeeuwse dansscholen. Doel van deze samenwerking is Zeeuwse jongeren de kans te bieden om hun danstalent binnen Zeeland verder te ontplooien.

Lees ook:Dansdroom!
Lees ook:Fabriek van de Dansdroom!
Lees ook:Dansdroom!
Lees ook:Dansdroom dichtbij voor Zeeuws talent!
Lees ook:Grootschalig dansproject Mind Your Step!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>