Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in het ADRZ Goes biedt acuut hulp aan slachtoffers uit Botlekgebied!

adrz

GOES – Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in het ADRZ Goes biedt acuut hulp aan slachtoffers uit Botlekgebied Een woordvoerder: “Onze gespecialiseerde arts T.P. van Rees Vellinga is werd eind juli als eerste deskundige direct opgeroepen door de ambulancedienst in het Botlekgebied, omdat 4 bemanningsleden aan boord van een schip onwel waren geworden. De slachtoffers waren op dat moment bezig met schoonmaakwerkzaamheden van een tank en werden waarschijnlijk onwel door het inademen van een gevaarlijke stof.

Medische hulpdiensten waaronder traumahelikopters en ambulances stonden klaar om de slachtoffers met spoed te vervoeren naar gespecialiseerde ziekenhuizen met een hyperbare zuurstofkamer. Twee van de slachtoffers zijn toen met grote spoed per ambulance, onder politie escorte, vervoerd naar het ADRZ Goes, waar de hyperbare zuurstofkamer inmiddels in gereedheid was gebracht. De andere twee slachtoffers zijn met spoed vervoerd naar Amsterdam en Antwerpen.

Het ADRZ en het MCHZ werken nauw samen. De Hyperbare Zuurstofkamer is 7 dagen per week, 24 uur beschikbaar voor slachtoffers die binnenkomen bij de SEH in Goes. Het team van het MCHZ staat altijd stand-by en is binnen 30 minuten in Goes beschikbaar.”

Voor meer informatie kijk op www.hyperbaarzuurstofcentrum.nl.

Lees ook:Acute patiënt vanuit Den Haag naar Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in Goes!
Lees ook:Filipijnse Ministerie van Defensie bezoekt Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in ADRZ
Lees ook:Vergiftigde Turkse zeelieden naar ADRZ!
Lees ook:Saoedische marine naar Zeeuws ziekenhuis!
Lees ook:ADRZ deelt kennis over de zorg voor watersporters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>