Acute patiënt vanuit Den Haag naar Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in Goes!

ambulance 1

GOES - Het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie, gevestigd in het ADRZ in Goes, is vannacht ingeschakeld om acuut een slachtoffer van koolmonoxide uit Den Haag te behandelen. De 45-jarige man, woonachtig in de hofstad, was onwel geworden tijdens het douchen. De brandweer heeft de man ontzet uit de badkamer.

In de woning bleek het koolmonoxidegehalte alarmerend hoog te zijn. Met spoed is de man naar de spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag vervoerd. Daar luidde de opdracht dat hij acuut met hyperbare zuurstof zou moeten worden behandeld. De SEH-arts van het Medisch Centrum Haaglanden nam contact op met Tjeerd van Rees Vellinga, arts hyperbare geneeskunde van het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie.

 

Direct werd de patiënt per ambulance naar Goes vervoerd, waar hij even na middernacht arriveerde. Na overdracht op de spoedeisende hulp is de patiënt met succes in de hyperbare kamer behandeld. De patiënt is vervolgens ter observatie opgenomen op de acute opname afdeling van het ziekenhuis en maakt het nu goed.

 

MCHZ is gespecialiseerd in de behandeling van letsels door ernstige infecties of vergiftigingen en van  patiënten met complexe wonden. Dat gebeurt in de hyperbare kamer door toediening van 100% zuurstof onder overdruk. Het gaat daarbij om chronische wonden, ontstaan na bestraling of als gevolg van suikerziekte. Ook wordt 100% zuurstof toegepast wanneer sprake is van acute weefselschade na een ongeluk of trauma. Het team van MCHZ is 24 uur per dag en zeven dagen per week paraat en behandelt ook duikslachtoffers voor decompressieziekte.

 

 

Lees ook:Filipijnse Ministerie van Defensie bezoekt Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in ADRZ
Lees ook:Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie in het ADRZ Goes biedt acuut hulp aan slachtoffers uit Botlekgebied!
Lees ook:Saoedische marine naar Zeeuws ziekenhuis!
Lees ook:Traumazorg ADRZ krijgt definitief status level 2!
Lees ook:ADRZ deelt kennis over de zorg voor watersporters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>