Gesprekken over Wmo en Jeugdhulp!

mondMIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg houdt 16 en 19 februari openbare gesprekken over Wmo en Jeugdhulp. De raadsleden gaan op zoek naar het verhaal achter de cijfers.

In 2015 zijn ingrijpende veranderingen doorgevoerd op het gebied van Wmo en Jeugdhulp. De gemeente heeft hiervoor een grote verantwoordelijkheid. Hoe pakt het gemeentelijk beleid in de praktijk uit? Wat zijn de ervaringen van cliënten en van zorgaanbieders?

Op 16 en 18 februari 2016 organiseert de gemeenteraad van Middelburg twee sessies met openbare gesprekken. De raadsleden hebben een aantal organisaties uitgenodigd om in gesprek te gaan over de Wmo en over de Jeugdhulp. Doel van deze gesprekken is om meer inzicht te krijgen in hoe het gemeentelijk beleid in de praktijk wordt ervaren. Wat gaat goed, wat kan beter? Zijn er suggesties voor verandering of verbetering?

De gesprekken zijn openbaar en vinden plaats in de raadzaal van het stadskantoor van Middelburg. Iedereen is van harte welkom om deze gesprekken te volgen:
-           16 februari vanaf 19.30 uur: gesprekken met cliëntorganisaties
-           18 februari vanaf 13.00 uur: gesprekken met zorgaanbieders.

Van de openbare gesprekken wordt een verslag gemaakt. Dat verslag wordt door de raadsleden aan de gemeenteraad aangeboden. In de gemeenteraad kan daarover een debat plaatsvinden.

Wat vooraf ging

Het gemeentelijk beleid is vastgelegd in de pentekening. Dit beleid gaat uit van de volgende vier pijlers:
-           Netwerk
-           Maatwerk
-           Eigen ruimte professionals
-           Eén gezin, één plan, één hulpverlener

De vraagstelling van de raadsleden is hierop gebaseerd.

De volgende raadsleden nemen deel aan deze gesprekken en verzorgen de voorbereiding: Carla Doorn en Wim Steketee (LPM), Pim van Kampen (PvdA), Krijnie Hoek (CDA), Paul Moens (SGP), Wilfried Boonman (VVD), Petroesjka Sterk (SP), Anje Bareman (D66), Clement Remijnse (ChristenUnie) en Leny van den Heuvel (GroenLinks).

Lees ook:Inloopavond voor zorgprofessionals!
Lees ook:Inspraak (concept)verordening Wmo en Jeugdhulp!
Lees ook:Vlissingen stelt Verordening Wmo en Jeugdhulp vast
Lees ook:Afscheid Goese raadsleden!
Lees ook:Minder papier en meer zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>